Sociedad
Tragèdia de Germanwings

Sense indemnitzacions un any després

Lufthansa els va avançar 50.000 euros perquè poguessin cobrir les despeses més immediates

ALBERT GEA (Reuters)

Barcelona

Un any després de la tragèdia, les famílies encara no han rebut cap indemnització de la companyia aèria. Mentrestant, els familiars esperen que la justícia francesa depuri les responsabilitats de l'aerolínia i la porti a judici.

L'empresa negocia amb cada família la quantitat individual per separat. Dins d'una associació amb 46 famílies afectades, cadascuna ha rebut una proposta econòmica diferent, en funció de la situació personal de la víctima.

Sílvia Chaves: 'Recorrem on faci falta'

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000001063756/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Poc després que el copilot estavellés l'avió, Lufthansa va anunciar que reservava 279 milions d'euros per pagar les indemnitzacions i va avançar 50.000 euros a cada família per cobrir les primeres despeses, a l'espera d'acordar la quantitat definitiva.

Algunes de les famílies espanyoles s'han plantejat demandar la companyia als Estats Units, l'únic país amb una legislació específica en matèria aèria, on es pot reclamar per danys morals. L'expectativa d'indemnització és superior, perquè es podria arribar a reclamar fins a 1 milió d'euros, però també és més difícil que prosperi la demanda i implica que les famílies passin pel tràngol de justificar quins projectes de vida els va estroncar la tragèdia.

En canvi, la majoria de les famílies alemanyes han optat per aquest camí, perquè la legislació d'aquest país encara els ofereix menys possibilitats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00