Sociedad
Anul·lat el contracte de gestió de l'aigua a l'Àrea de Barcelona

L’Àrea Metropolitana no recorrerà

Creu que és una oportunitat per crear un sistema públic de gestió de l'aigua

Barcelona

L'Àrea Metropolitana de Barcelona no recorrerà la sentència que anul·la el contracte de subministrament de l'aigua a tots els municipis de la corona metropolitana. El Tribunal Superior de Justícia ha tombat la concessió perquè entén que s'hauria d'haver fet un concurs públic.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona diu que està estudiant l'abast de la sentència i té clar que com que l'empresa la recorrerà, de moment la situació no varia. Ara bé, també diu que vol aprofitar aquest temps per estudiar la viabilitat i el cost d'un model públic de gestió de l'aigua per posar-lo en marxa quan la sentència ja sigui ferma. Han aturat les decisions més immediates sobre el contracte, que avui s'havien de prendre en la comissió de medi ambient. Creuen que mentre duri aquest anàlisi jurídic no poden aprovar res que pugui condicionar decisions futures. Janet Sanz, vicepresidenta de Medi Ambient de l'àrea metropolitana: “Aquesta sentència marca un abans i un després, és un punt d’inflexió en relació a la reflexió que estava desenvolupant”.

Barcelona en Comú i Esquerra Republicana sumen majoria a l'equip de govern. Fonts socialistes, també amb representació a l'executiva de l'àrea metropolitana, asseguren que abans de donar per bona que la gestió de l'aigua sigui pública, s'han d'analitzar les implicacions que una decisió d'aquest tipus tindria.

La sentència anul·la dos contractes que, a banda del subministrament d'aigua, donaven a l'empresa Aigües de Barcelona les feines de neteja i de depuració de les aigües residuals. El tribunal creu que no van justificar bé perquè no van convocar un concurs públic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00