Sociedad

El TSJC anul·la el contracte de gestió de l'aigua potable a l'Àrea Metropolitana de Barcelona

AGBAR, l'empresa que dóna aquest servei, ja ha dit que recorrerà i que mentrestant continuarà encarregant-se de la gestió

Aigües de Barcelona dóna aigua a 3 milions d'habitants de l'Àrea Metropolitana de Barcelona / ACN

Barcelona

El tribunal considera que l'Àrea Metropolitana de Barcelona no va justificar prou perquè no es va convocar un concurs. Diu que hauria d'haver obert un procés públic perquè totes les empreses interessades en el contracte s'hi poguessin presentar, per molt que sobre el paper l'única que tenia capacitat per assumir la gestió era Aigües de Barcelona, que és qui històricament havia portat el servei i qui havia construït 500 quilòmetres de canonada.

El tribunal anul·la dos contractes que, a banda de renovar la concessió de la potabilització i distribució de l'aigua, li donaven les tasques de neteja i depuració. La sentència compta amb un vot particular d'un magistrat partidari de validar els contractes.

L'empresa, que dóna aigua a 3 milions de persones a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ja ha dit que recorrerà al Tribunal Suprem i que, mentrestant, continuarà donant el servei. Creu que la sentència li reconeix els drets sobre aquesta activitat. L'administració encara no ha decidit si presentarà recurs.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00