Sociedad

La causa del 9N se'n va al Suprem

El jutge que investiga el 9N enviarà tota la causa al Tribunal Suprem, inclosa la investigació d'Artur Mas. Entén que el paper de l'exconseller Francesc Homs en la consulta no es pot desvincular del de Mas, Joana Ortega i Irene Rigau

Quique García (EFE)

Barcelona

La fiscalia havia demanat que el jutge només enviés al Suprem el paper de Francesc Homs en la consulta, però en l'escrit que enviarà al Suprem el magistrat del tribunal Superior de Justícia argumenta que la participació de l'ara diputat al Congrés no es pot desvincular de la d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau.

Per això enviarà a l'alt tribunal tota la investigació. Després d'un any i mig d'investigació, semblava que la causa del 9N estava pràcticament acabada, fins que va aparèixer una carta signada per Homs on autoritzava una empresa a continuar treballant per la consulta quan aquesta ja estava suspesa pel Constitucional.

L'exconseller de Presidència va declarar fa una setmana. Va assumir la seva responsabilitat en el 9N, autoritzant tots els passos del Govern català, fins i tot quan la consulta ja estava suspesa. Va definir el cas de polític i va acusar la fiscalia d'estar al servei del Govern Central.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00