Sociedad

'Quan més gran sigui la pena que ens demanen, més gran serà la victòria'

Francesc Homs es responsabilitza del 9N davant del jutge però acusa la fiscalia i els tribunals de crear una investigació política al servei dels interessos de Madrid.

Barcelona

Francesc Homs es responsabilitza del 9N davant del jutge però acusa la fiscalia i els tribunals de crear una investigació política al servei dels interessos de Madrid. Assegura que si està en el punt de mira és perquè els seus vots seran decisius al Congrés per formar el nou govern espanyol i s'emplaça a donar més detalls al Suprem.

L’exconseller s'ha limitat a fer una declaració política genèrica en defensa del 9N. No ha volgut entrar en detalls concrets perquè diu que això ho hauria de fer davant del Suprem, si se l'acaba investigant. Però sí que ha assumit la responsabilitat en la consulta, avalant jurídicament tots els passos del Govern i de les empreses que hi treballaven per la consulta.

"Quant més alta sigui la pena que ens demanen, més gran serà la victòria", ha dit Homs, qui ha acusat la fiscalia d'estar sota ordres del Govern Central, querellant-se per la consulta. Insisteix que no es va cometre cap delicte, no es va desobeir, perquè no hi havia cap prohibició expressa del Constitucional, no es van malversar diners ni es van dictar resolucions injustes i per això els advocats dels investigats demanaran demà que s'arxivi la investigació

El diputat convergent ha arribat cap a les nou del matí a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, acompanyat per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, gairebé tot el govern català i diversos dirigents independentistes. Al carrer també esperaven unes 150 persones que l'han aclamat amb consignes sobiranistes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00