Sociedad | Actualidad

Madrid desbloqueja el FLA amb condicions

El Govern espanyol ha desbloquejat avui el romanent del Fons de Liquiditat Autonòmica pendent de l'any passat, però ho ha fet amb condicions

Barcelona

Uns diners que en el cas de Catalunya han de permetre pagar, ni que sigui en part,el deute que té la Generalitat amb els farmacèutics, el sector sanitari i d'atenció social.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat en roda de premsa del Consell de Ministres d'avui l’activació del FLA, però amb condicions especial per al cas de Catalunya derivades de la desviació del dèficit, la valoració per part de les agències de qualificació i de la situació política:

Soraya Sáenz de Santamaría: 'Condiciones específicas para Cataluña'

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000001020685/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La quantitat que ha de quedar desbloquejada per part del Govern espanyol és de 8.000 milions per a totes les autonomies. D'aquests diners, uns 2.400 milions haurien de venir a Catalunya. Són diners que estava aprovat des de fa temps que s'havien d'aportar per part del Govern espanyol però que no s'han fet efectius. El temps que podria trigar a arribar aquesta dotació és d'aproximadament 15 dies.

Les patronals catalanes del sector de la salut, la farmàcia i l'atenció social es mantenien a l'expectativa de la confirmació que avui s'aprovarà el Fons de Liquiditat Autonòmica que hauria de permetre, almenys, suavitzar el deute de més de 2.000 milions d'euros que la Generalitat manté amb el sector. La major part de les entitats van fer ahir una roda de premsa conjunta i la resta han publicat una carta oberta reclamant el FLA.

Les quatre patronals catalanes del sector de la salut que ahir no van participar en l'acte conjunt promogut per la PIMEC han reclamat al ministre Montoro que s'aprovés el Fons de Liquiditat Autonòmica de forma urgent per poder suavitzar la situació límit d'algunes empreses a causa de la morositat de l’administració catalana. La Corporació de Transport Sanitari, la Unió Catalana d'Hospitals, el Consorci Sanitari i Social i l'ACRA són les signants d'aquest document.

Cinta Pascual, presidenta de l'ACRA, aplaudeix l'arribada dels fons, però critica que s'hagi esperat al desembre tensionant la situació de les entitats socials i sanitàries:

Cinta Pascual, presidenta de l'ACRA

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000001020694/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les entitats ho veuen com un respir, ja que algunes empreses del sector ja havien anunciat que no podrien pagar les nòmines d'aquest mes de novembre si no arribaven els diners, però reclamen un altre sistema de finançament que no vinculi el cobrament de les seves factures als Fons de Liquiditat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00