Sociedad | Actualidad

Per primer cop no diuen que no

Per primera vegada la CUP no dóna un cop de porta a la investidura d’Artur Mas. Diuen que estan a l’espera d'una proposta formal per sotmetre a votació en una assemblea oberta el seu suport al candidat de Junts pel sí a presidir la Generalitat

Andreu Dalmau (EFE)

Barcelona

Els dirigents de la CUP han sortit per analitzar el que diuen que ha estat una campanya mediàtica de gent que no està dins de les negociacions, com ara Francesc Homs o el conseller Mas-Colell. Segons Antonio Baños, "nosaltres, ni peix al cove, ni puta ni ramoneta, si queden autonomistes a CDC o a qualsevol altre espai, que ho expliquin, però que no ho expliquin a la CUP. A nosaltres no ens han de dir res. El problema és el mandat explícit dels seus votants de compromís amb la independència"

També han fet una defensa de la seva postura en les negociacions. Eulàlia Reguant assegura que moltes de les propostes socials que van posar sobre la taula ja les incorporava el programa de JxSí. Per això "no acceptem ni volem acceptar que se'ns sigui, com ha passat en els darrers dies, que estem fent xantatge i que no estem cedint. Res d'això és cert. Estem en converses i seguirem en converses."

Preguntats diverses vegades si Mas segueix sent la línia vermella, en aquesta ocasió no es pronuncien, esquiven la pregunta i diuen que, de moment, esperen nova proposta. De totes maneres, fonts de les negociacions assegueren que les converses porten un bon ritme i la maquinària assembleària de la CUP no s'atura. Aquesta setmana hi ha debats territorials i la vinent hi ha convocada, per diumenge, una assemblea informativa.

I pel que fa a Convergència, després de l'escalada de tensió d'aquesta setmana, quan més d'un pensava que tot estava a punt de saltar pels aires, avui les cares diuen una altra cosa, torna a haver-hi confiança en que l'acord és possible. El que deia avui la CUP sona millor que el que deia la setmana passada, apuntava un dirigent de CDC als passadissos del Parlament.

Després dels intercanvis de retrets, avui fonts del Govern afirmen que el propi president Artur Mas va donar l'ordre de seguir parlant i esprémer totes les possibilitats en aquestes negociacions que estan aixecant tantes veus crítiques dins de la pròpia Convergència. Entre els dirigent de JxSí s'intenten aïllar aquests missatges més moderats, assegurant que no formen part de la mesa de negociació.

El que sí sembla clar és que l'ombra de la convocatòria de noves eleccions, que tant havia planat en els últims dies, ara s'està allunyant. Un diputat de Esquerra ens deia que no contempla aquesta opció "ni en pintura" però si el preguntem per si veu la mateixa sensació en les files convergents respon "depèn de a qui preguntis"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00