Sociedad | Actualidad

Menys burocràcia

La Fapac i les entitats socials del Baix Llobregat demanen a la Generalitat que es simplifiqui el procés burocràtic per demanar les beques menjador

Sant Vicenç dels Horts

En aquesta comarca hi ha uns 2.000 nens que s'han quedat sense beca tot i que molts d'ells són atesos pels serveis socials.

La situació que avançava SER Catalunya fa un mes segueix pràcticament igual: uns 2.000 nens continuen sense beca menjador per problemes burocràtics que compliquen el procés d’adjudicació de les beques. Ensenyament, que rebaixa la xifra a 1.216, defensa que tots aquells nens que compleixin els requisits tindran beca menjador quan presentin la documentació però les associacions de pares i mares, sindicats i entitats socials de la comarca, agrupats en el Fòrum Social del Baix Llobregat, demanen que sigui més àgil la tramitació i es facilitin les gestions a les famílies, que en més de la meitat dels casos pendents es troben en situació de vulnerabilitat. Les beques no s’han atorgat encara perquè en la majoria dels casos falta documentació com, per exemple, la declaració de la renda.

La portaveu de la FaPac al Baix Llobregat, Susana Canet, demana “un sistema en el qual el ciutadà no hagi d’aportar i remenar tanta informació perquè moltes de les famílies que més necessiten la beca no saben ni el que és Hisenda”. Per això, insisteixen en que es tinguin en compte, a més dels barems econòmics, criteris socials al atorgar les beques per garantir que es dona cobertura als infants en situació de vulnerabilitat.

El Fòrum Social del Baix Llobregat es manifestarà dijous vinent a les sis de la tarda davant els serveis territorials d’Ensenyament de Sant Feliu de Llobregat per mostrar el seu rebuig a la gestió que s’està fent de les beques menjador. A més de la lentitud burocràtica, critiquen que la Generalitat hagi retallat en un 46% la dotació econòmica per beques menjador no garantides l’any que s’han rebut més d’11.000 sol·licituds de beques menjador a la comarca, la xifra més alta dels últims anys, de les quals de moment s’han cobert 5.147.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00