Sociedad | Actualidad
NENS SENSE BECA MENJADOR

Ensenyament culpa als ajuntaments

La Generalitat diu que els nens del Baix Llobregat que s’han quedat sense beca menjador tot i complir els requisits no la tenen perquè els ajuntaments no han estat diligents a l’hora de tramitar-les

Barcelona

La Generalitat rebaixa a 1.216 els 2.000 nens de famílies necessitades sense beca menjador que denunciava el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Ensenyament treballa amb aquesta xifra de sol·licituds de beques garantides pendents de revisar i passa la pilota a la teulada dels ajuntaments que es queixaven. Segons el govern català, les beques no s’han donat encara perquè falta documentació i aquest tràmit correspon fer-lo als tècnics municipals.

“Al Baix Llobregat tenen 1.216 beques pendents de revisar, no poden dir encara si tenen més o menys beques que l’any passat. Nosaltres demanem al Consell Comarcal que ho revisi amb més celeritat perquè si les 1.200 sol·licituds compleixen els llindars màxims a totes li donarem la beca”, assegura la directora general d’atenció a la família, Meritxell Ruiz.

En la majoria dels casos la informació que falta de les famílies té a veure amb la declaració de la renda, que no l’han presentat precisament per no tenir ingressos. Sense la declaració feta, no consten les seves dades actualitzades a Hisenda i la burocràcia fa que no es pugui atorgar la beca menjador tot i que, segons el Consell Comarcal, en el 55% dels casos són famílies ateses pels serveis socials municipals.

Representants del departament d’Ensenyament de la Generalitat i del Consell Comarcal del Baix Llobregat ja han mantingut converses telefòniques i es trobaran en els propers dies per tractar de trobar una solució.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00