Sociedad | Actualidad

Més de 2.000 nens sense beca menjador al Baix Llobregat

La Generalitat ha retallat en 250.000 euros la dotació econòmica destinada a beques menjador al Baix Llobregat. Amb la partida assignada, més de 2.000 nens s’han quedat sense l’ajut tot i pertànyer a famílies que en molts casos són ateses pels serveis socials

Al Baix Llobregat han rebut més d'11.000 demandes de beques menjador, la xifra més alta dels últims anys / ACN

Sant Feliu de Llobregat

El nombre de sol·licituds de beques menjador rebut aquest curs al Baix Llobregat és la xifra més alta dels últims anys. Més d’11.000 demandes d’ajuts, de les quals amb la partida pressupostària inicial d’Ensenyament només s’han cobert menys de la meitat, 5.147, amb un cost de 3,4 milions d’euros. El Consell Comarcal esperava poder atendre a més nens amb una dotació que Ensenyament destina a cada territori per cobrir les beques no garantides inicialment però la sorpresa ha arribat quan s’han trobat amb que la Generalitat destinarà al Baix Llobregat 266.616 euros, molt per sota dels 517.554 euros aportats l’any passat.

Segons el Consell Comarcal del Baix Llobregat, hi ha més de 2.000 nens que s’han quedat sense beca tot i que no superen els límits econòmics fixats per la Generalitat. Els ajuntaments ho veuen intolerable. L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, destaca que “estem parlant de famílies que no tenen cap subsidi, que estan fent mans i mànigues per arribar a final de mes i, per nosaltres, l’atenció als nens és prioritària”.

El 55% dels casos d’aquests 2.000 nens que s’han quedat sense beca menjador però que reuneixen les condicions són atesos pels serveis socials municipals. Carles Ruiz ho considera “una manca de sensibilitat absoluta quan es destinen molts recursos a altres tipus d’actuacions i no es cobreix aquesta necessitat social”. L’Ajuntament de Viladecans, com molts altres de la comarca, lamenta que han de ser finalment les administracions locals les que assumeixen la despesa de les beques menjador encara que no tinguin les competències.

Per reclamar una solució, el Consell Comarcal del Baix Llobregat ha sol·licitat de manera urgent una reunió amb la conselleria d’Ensenyament. L’organisme supramunicipal considera la dotació “del tot insuficient” per cobrir la demanda de beques menjador en una comarca que presenta una de les rendes familiars brutes més baixes de Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00