Sociedad | Actualidad

Volkswagen invertirà 3.300 milions d’euros a la planta de Seat a Martorell

El grup alemany destinarà 3.300 milions d’euros a recerca i desenvolupament a la fàbrica de Seat a Martorell en els propers cinc anys

GRA218. MARTORELL (BARCELONA), 08/09/2015.- El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, junto al vicepresidente mundial de compras del Grupo Volkswagen, Francisco Javier García Sanz (i), y el director de calidad, Joaquin Serra (d), durante la visita que ha realizado hoy a la factoría de la empresa automovilística SEAT en Martorell (Barcelona). EFE/Susanna Sáez / SUSANNA SÁEZ (EFE)

Martorell

Fa uns mesos Volkswagen va anunciar una inversió de 4.200 milions d’euros a Espanya. Ara s’ha donat a conèixer que pràcticament el 80% anirà a parar a la planta de Seat a Martorell. Seran 3.300 milions d’euros que Volkswagen invertirà principalment en equips, instal·lacions i projectes de recerca i desenvolupament (R+D) i forma part d’un pla d’inversions pels propers cinc anys. Els 3.300 milions d’euros són un 40% més del que s’ha invertit en els passats cinc anys i suposen la major partida que Seat destina a nous models en la seva història. “Els plans són il·lusionants i ambiciosos”, ha destacat el president de la companyia, Jurgen Stackman.

Aquesta inversió es traduirà en la presentació de quatre nous models en els propers dos anys, entre ells el primer SUV de la marca, que sortirà al mercat l’any vinent un cop sigui presentat al saló de l’automòbil de Ginebra. Tot plegat fa preveure un bon futur per a la planta de Seat a Martorell ja que segons Stackman, “la despesa en innovació assegura la competitivitat, la ocupació i el futur”.

L’anunci s’ha fet coincidint amb una visita de Mariano Rajoy al centre tècnic de Seat a Martorell, que aquest 2015 celebra el seu 40è aniversari i arribarà a tenir 1.000 enginyers després de contractar un centenar més en els últims mesos.

El president del govern espanyol s’ha mostrat optimista pel creixement del sector automobilístic a Espanya i ha afirmat convençut que “el país viurà un cicle de creixement econòmic” però ha alertat de com li poden afectar a l’economia les “incerteses polítiques”. “Ha arribat l’etapa en que serà necessari el sentit comú”, ha conclòs Rajoy, que ha estat rebut per una cinquantena de treballadors que el convidaven a marxar fora de la fàbrica i amb crits contra la reforma laboral.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00