Sociedad | Actualidad

3.000 maletes acumulades al Prat

A l’aeroport de Barcelona s’amunteguen 2.000 maletes que no han volat amb els seus propietaris. AENA assenyala la companyia Vueling com a responsable del desgavell

AENA confirma que són 2.000 les maletes que s'acumulen a l'aeroport del Prat / Cadena SER

Barcelona

El problema es remunta a divendres i dissabte, en plena operació sortida, quan Vueling i Groundforce, l’empresa que s’encarrega de portar les maletes des dels terminals de facturació fins els avions, van ser incapaços d’absorbir el volum de feina que tenien. Aena diu que el sistema de gestió d’equipatges automatitzat de l’aeroport va funcionar bé i no es va saturar en cap moment ja que en el moment de major activitat va gestionar 3.200 maletes per hora quan la seva capacitat li permet arribar a les 8.000.

A l’hora de buscar responsables, els actors implicats donen diversos arguments. Els sindicats de Groundforce, l’empresa de handling, han aprofitat per reclamar més recursos i personal ja que consideren que amb la plantilla actual, com ha quedat demostrat, no poden donar resposta a tota la feina que han de fer.

Vueling reconeix la seva responsabilitat però ho justifica per diverses causes: recorden que divendres encara s’acumulaven importants retards degut a un incendi a l’aeroport de Roma i dissabte la meteorologia va comportar regulacions als vols amb les Illes Balears, destinació a la que Vueling opera un important número de vols a l’estiu. Això, sumat a la operació sortida amb la companyia operant uns 200 vols diaris, va desbordar la situació. Per evitar que la cosa empitjorés més, Vueling va optar per fer sortir vols sense esperar que carreguessin les maletes a l’avió per no acumular encara més retards.

El problema està en vies de resoldre’s però no es posa termini. Dilluns eren unes 3.000 maletes les acumulades, aquest matí es parlava d’uns 2.000 equipatges encara al Prat i segons Vueling ara són un miler de maletes les que queden per retornar als seus propietaris. Actualment la operativa de l’aeroport funciona amb normalitat i no es registren incidències.

A les xarxes socials proliferen els missatges d’usuaris indignats

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00