Sociedad | Actualidad
MEDI AMBIENT

ERCROS hauria acumulat més mercuri del permès a la planta de Flix

L'empresa hauria portat, segons publica www.eldiario.es, una doble comptabilitat pel que fa a aquest metall pesant, declarant una quantitat inferior a la real per evitar sancions.

Fàbrica d'ERCROS a Flix. / ACN

Flix

El grup ERCROS hauria amagat a les autoritats la quantitat real de mercuri que acumula a la planta de Flix. L'empresa tindria una doble comptabilitat sobre la quantitat d’aquest metall pesat, que és altament contaminant, i que s’utilitza en la producció de clor, segons uns correus electrònics interns de l'empresa que s'han filtrat.

Segons la publicació digital www.eldiario.es, ERCROS va comunicar des de l'any 2001 i fins el 2009 una xifra de tones de mercuri inferior a la real a les diferents administracions de control –durant aquest darrer any hi hauria hagut 20 tones més de les declarades oficialment-. Tot plegat es desprèn dels correus als que ha tingut accés el digital, que parlen d’aquestes dues cares de la moneda a l’hora de comptabilitzar el mercuri, una de real i una altra d’oficial per declarar a l'administració.

Futurs imprevistos

En els mateixos correus també es recomana que, en cas d’una inspecció sorpresa per part de l’Agència Catalana de l'Aigua o de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, caldria aturar la planta per simular una averia i evitar que es descobrissin les presumptes irregularitats.

L’empresa ho desmenteix

La secretaria general d’ERCROS, Teresa Conesa, ha desmentit en declaracions a Ràdio Móra d’Ebre que Ercros hagi falsejat les xifres: “l’empresa es sotmet a controls molt rigorosos, i hi ha fins a quatre sistemes diferents de gestió dels residus de mercuri”.

L’ajuntament demana explicacions

El regidor de Protecció Civil de Flix, Francesc Barbero, ha demanat a les diferents administracions que obrin una investigació per tal d’esclarir els fets.

L'any 2017 entra en vigor una normativa europea que eliminarà el mercuri de les plantes de producció catalanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00