Sociedad | Actualidad
Pous i Pagès de Figueres

Ensenyament demana implicació als patriarques gitanos

Contractaran un expert en gestió de conflictes i faran classes als pares que vulguin acabar els seus estudis.

Una imatge del centre. ACN(ACN)

Una imatge del centre. ACN

Girona

Ensenyament demana la implicació dels patriarques de la comunitat gitana que porta els nens a l'Escola Pous i Pagès de Figueres per solucionar els conflictes que hi ha hagut l'últim mes. És només un punt d'un pla més ampli que passa per contractar un professor especialista en gestió de conflictes i un formador d'adults perquè els pares que vulguin puguin acabar els seus estudis i, de passada, canviar la seva visió sobre l'escola.

Un pla que persegueix que la minoria de pares que desautoritzen els professors del centre els reconeguin la seva autoritat. Això no es fa de la nit al dia, diu el director d'ensenyament, Albert Bayot.

Una escola de pares gitanos al Pous i Pagès de Figueres per acabar amb la conflictivitat al centre

10:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

En una primera fase es crearà una taula de convivència en la que, a part de Generalitat, Mossos i Ajuntament s'hi convidarà els referents morals de la comunitat gitana. Decidirà quines accions s'hauran de fer quan un mestre es senti desautoritzat, com s'actuarà quan hi hagi un conflicte i es treballarà la prevenció, per exemple, practicant una cosa tan habitual com la disculpa.

Tot això ho coordinarà un professor expert en educació social que Ensenyament contractarà la setmana vinent. I a partir del gener, Benestar Social també posarà un altre especialista, en aquest cas, per muntar una escola d'adults pels pares per formar-los i fer-los valorar la feina que es fa al centre.

El passat 17 d'octubre, un pare de l'escola va agredir el director del centre perquè havia renyat el seu fill. El va esperar a la sortida, li va bloquejar el pas amb el cotxe i el va picar a la cara a través de la finestreta del conductor. Encara no ha estat detingut. Ensenyament diu que no és un fet habitual però que la desautorització dels professors és més preocupant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00