, 01 de de 2023

Otras localidades

A part de la fusta, també s'han tret a concessió les pastures i la caça

La fusta del Massís del Montgrí comença a rendir

Una empresa de l'Escala ha començat a gestionar la fusta d'un espai de 500 hectàrees. La concessió és per 8 anys a canvi de 5.000 euros anuals. Una part de l'aportació es farà en espècies; combustible per la nova caldera de biomassa del col·legi públic Guillem de Montgrí.

La tala de fusta ja ha començat al Montgrí

Ajuntament de TdM

Des de fa una setmana, una empresa de l'Escala explota comercialment la fusta del Massís del Montgrí. Per primera vegada, l'Ajuntament li ha concedit la gestió de 500 hectàrees durant 8 anys a canvi d'uns 40.000 €. El concistori també ha tret a concessió les pastures i la caça d'aquest espai del Parc Natural.

L'empresa Lignia Forestal ha començat els treballs d'extracció de fusta a la pista forestal que condueix a Montgó i, cada dos anys podrà actuar en un màxim de 150 hectàrees. Això és canvi de 5000 euros anuals que, en la seva majoria, es pagaran en espècies perquè l'empresa subministrarà el combustible de la caldera de biomassa que s'ha instal·lat al col·legi públic Guillem de Montgrí.

Fa uns mesos, el consistori també va treure a concessió més de 400 hectàrees de pastures i una àrea de més de 3.000 hectàrees de caça.

L\'Ajuntament ingressarà cada any aproximadament 14.000 euros per la fusta, les pastures i la caça

L'objectiu de l'Ajuntament és tenir un bosc més net mitjançant l'aprofitament forestal i la pastura -que servirà per netejar el sotabosc- i fer-ho sense dependre exclusivament dels recursos públics, molt limitats ara mateix.

La regidora de Medi Ambient, Sílvia Comas, diu que “el que abans costava diners a l’Ajuntament, ara li genera un petit ingrés” i considera que mitjançant aquesta gestió público-privada d’aquesta part de la muntanya, es millora en la prevenció d’incendis, el paisatge forestal i la biodiversitat.

La zona d'actuació, majoritàriament, és un espai que l'Icona va reforestar amb pi entre els anys 60 i 90 i que no s'ha acabat gestionant com tocava. La major part del Montgrí és públic; de l'Ajuntament o la Generalitat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?