Sociedad | Actualidad

30 anys de presó per Ramon Laso

L'Audiència de Tarragona condemna a 30 anys de presó a Ramon Laso pel doble homicidi de la seva dona,Júlia Lamas, i el seu cunyat, Maurici Font.

Ramon Laso al banc dels acusats aquest dilluns a l'Audiència de Tarragona(MARTA BONILLO)

És la primera vegada a tot Espanya que es condemna a una persona per la mort de dues persones sense que hagin aparegut els cadàvers, sense confessió dels fets i sense restes biològiques

La magistrada de la secció segona de l'Audiència de Tarragona ha acceptat la petició de 30 anys de presó per un doble delicte d'homicidi tal i com havien sol·licitat l'acusació particular i la fiscalia. La sentència té en compte també els agreujants de parentiu i de reincidència. Cal recordar que Laso havia estat condemnat ja pel mateix ens provincial l'any 1993 a 57 anys de presó per la mort de la seva primera dona i el seu fill.

"Sense dubtes"

Más información

La sentència argumenta que tot i que els cossos no han aparegut el tribunal va arribar a una "conclusió lògica" i "sense l'existència de dubtes" sobre la possibilitat que les víctimes continuessin amb vida, tal com va declarar Ramon Laso al llarg del judici oral. L'acusat va mantenir la versió dels fets que havia donat anteriorment en seu policial. Va negar haver matat a Júlia Lamas i maurici Font despareguts des del març del 2009 i sostenia que havien fugit junts al saber que ell i la seva cunyada mantenien una relació sentimental.

Per altra banda la magistrada afirma que els membres del jurat popular van ser testimonis d'una àmplia i rica varietat de proves. I a la vegada recorda que és possible condemnar algú per un delicte d'homicidi sense que hagin aparegut els cadàvers.

Detingut 2 anys després

L'interlocutòria assenyala que Laso no va ser detingut fins el març de 2011 perquè "la complicada" investigació. Una investigació duta a terme en gran part la Unitat de Desapareguts dels Mossos d'Esquadra amb seu a Sabadell que va poder determinar mitjançant seguiments del cotxe de Laso per GPS i intervencions al seu telèfon mòbil. Unes intervencions que van poder demostrar també que l'acusat s'havia fet passar pel seu cunyat, Maurici Font, per tal d'aparentar que havia fugit amb la seva dona. Ambdós desapareguts des del març de 2009.

Indemnitzacions

La sentència fixa una indemnització de 700.000 euros per als familiars de les víctimes. A més també ha establert la prohibició que Laso s'aproximi a menys de 1.000 metres de les famílies i de comunicar-se amb elles per un període de 20 anys. La sentència es pot recórrer al TSJC durant un període de deu dies.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00