Sociedad | Actualidad

Esquelets de tortuga i dents de sable a La Boella

Troben per primera vegada al jaciment de la Boella esquelets de tortuga, tigre de dents de sable i copròlits de hiena, unes restes de gran importància per explicar els orígens de les primers poblacions humanes a Euràsia.

Dents de sable.(Iphes)

Els treballs d'excavació al Barranc de Boella, duts a terme per l'Institut Català de Paleocologia Humana i Evolució Social (IPHES), han deixat al descobert per primera vegada elements esquelètics de tortuga, tigre de dents de sable i abundants copròlits de hiena, a més de restes de pedra tallada de fa un milió d'anys i que són considerades de gran importància per explicar l'origen de les primeres poblacions humanes a Euràsia. Les troballes s'han produït a la Mina, on enguany s'ha centrat l'excavació en una superfície d'uns 25 metres quadrats. Segons el director de l'excavació, Josep Vallverdú, els treballs en aquesta zona encara són "preliminars" perquè no es té ple coneixement encara del seu potencial. i es poden trobar nivells arqueològics més antic: "el jaciment està afectat per la humitat de la riera i es fa difícil recuperar les restes paleontològiques".

Más información

Paleoecologia de fa gairebé un miler d'anys

Els treballs de documentació de camp al jaciment de la Mina ofereixen l'oportunitat de caracteritzar la paleoecologia d'ambients anàlegs a lleres de rieres de la conca el Francolí de fa quasi bé un milió d'anys. "Fins ara, el coneixement més sistemàtic provenien de les excavacions arqueològiques als sondeigs de la Cala 1 i el Forn situats uns 200 metres barranc avall de la Mina, però aquesta campanya hem començat un estudi més sistemàtic en aquest jaciment, on havíem fet alguna cala en anys anteriors", ha explicat el director de les excavacions, Josep Vallverdú.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00