Sociedad

L'ATM torna a encarregar un estudi sobre la integració tarifària de Catalunya

El govern tripartit ja n'havia fet un de similar a finals del 2008 pel que va pagar més de 100 mil euros i el d'ara en costarà 270 mil i el farà la mateixa empresa, PriceWaterhouseCoopers

Una targeta T-10 de l'ATM(CADENA SER)

El passat 3 d'octubre, l'Autoritat del Transport Metropolità va adjudicar un estudi per definir el sistema d'integració tarifària que s'ha d'aplicar a Catalunya. El títol de l'informe i el contingut és aparentment molt similar al que va encarregar el govern tripartit a finals del 2008.

En tots dos informes es demana que s'analitzin els diferents models d'integració tarifària que existeixen al món per veure quin es podria adaptar millor a les característiques del sistema català. I també en els dos documents es reclama a l'empresa que faci més d'una proposta de model en funció de diferents paràmetres.

L'estudi que va encarregar el departament dirigit per Joaquim Nadal va costar 105 mil euros i el que ha adjudicat ara l'Autoritat del Transport Metropolità s'eleva a 271 mil.

Más información

Fonts de l'Autoritat del Transport Metropolità han assegurat a SER Catalunya, que aquest segon estudi és més complet perquè també demana un anàlisi exhaustiu del sistema de transport actual sense el qual no es pot prendre una decisió sobre el model tarifari. A més, diuen les mateixes fonts, es fa en un context econòmic i d'hàbits de mobilitat molt diferent al de l'any 2009 i s'encarrega pensant ja amb el nou sistema de pagament del transport públic, la T-Mobilitat.

D'altra banda, fonts de l'empresa adjudicatària, PriceWaterhouseCoopers, han explicat que de l'estudi del 2008 va quedar una part per fer que ara recupera la nova anàlisi. Aquesta empresa admet que podrà aprofitar algunes de les dades de l'estudi anterior, però que hi ha molta feina que s'ha de fer de nou.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00