Sociedad

Oleguer Pujol en llibertat amb càrrecs després del registre de casa seva

El fill petit de l'expresident de la Generalitat ha quedat en llibertat amb càrrecs després del registre de casa seva a Barcelona. L'actuació policial començava a les 08:30, quan els Pujol deixaven entrar als agents

Los policías, a la puerta del domicilio de Oleguer Pujol, en la parte alta de Barcelona(MONTSE RIART)

També s'han produït set entrades i registres en propietats a Madrid, Melilla i Valencia. L'operació policial coincideix en el temps amb el descobriment, per part del jutge Pablo Ruz, que un altre dels fills de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol Ferrusola, va realitzar una nova operació bancària el 4 d'agost, quan ja estava imputat.

Agents de la UDEF han entrat discretament a casa d'Oleguer Pujol cap a les 9 del matí. La policia ha detingut Pujol durant el registre per evitar que pogués destruir qualsevol prova i li ha comunicat que està imputat per un delicte de blanqueig i un altre contra la Hisenda Pública.

Más información

També s'han incorporat agents de la policia científica i un gos de la unitat canina. L'investiguen per blanqueig i frau fiscal i està considerat com el cervell econòmic de la família Pujol.

A l'interior de la casa, els investigadors del Cos Nacional de Policia i el fiscal anticorrupció, Fernando Bermejo han buscat documents on es confirmés que Oleguer Pujol és el beneficiari últim de les societats que estan sota sospita.

Els informes policials apunten que el fill petit dels Pujol té una gran quantitat de diners repartits en diferents comptes en paradisos fiscals, una fortuna que no hauria declarat a Hisenda i que hauria blanquejat, en part, a través de la participació en operacions immobiliàries com la compra de la xarxa de 1.152 oficines del Banc Santander l'any 2007 a través de la societat Samos Servicios y Gestiones per 2.000 milions d'euros

La policia ja investigava un desviament de fons de dos comptes del Barclays Bank d'Illa de Man a nom d'Oleguer Pujol, amb un saldo de 1.691,78 euros i de 19.158,61 euros.

Els investigadors tenen constància que el 28 de juliol el fill de Pujol va intentar transferir diners d'aquests comptes a una sucursal de Barclays a Espanya i que l'entitat bancària hi va negar perquè els comptes superaven el límit establert legalment. La policia creu que Oleguer Pujol ha fet un desviament de fons per blindar les seves capitals.

El magistrat de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha ordenat el registre a casa d'Oleguer Pujol i entrades a les oficines de les societats invertigades, la majoria a Madrid. També obliga a desenes d'entitats bancàries, on Pujol té comptes, a què precintin qualsevol caixa de de seguretat que estigui al seu nom. La policia s'ha personat al despatx d'advocats Gómez Acebo per tal que li faciliti documentació relativa a les societats en les quals ha participat Oleguer Pujol.

El fill petit de l'expresident, casat i pare d'una filla, té 42 anys i està considerat el cervell econòmic de la família. Malgrat la seva intensa activitat empresarial només consta com a propietari d'un pis de L'Hospitalet de Llobregat valorat en 45.000 euros.

La policia l'investiga des de fa mesos. A finals de juliol la fiscalia anticorrupció va incoar diligències d'investigació per indagar en els negocis d'Oleguer Pujol arran d'un informe enviat per Afers Interns de la Policia Nacional. El mes de setembre el magistrat de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz va acceptar a tràmit la querella presentada per Podemos i Guanyem contra Pujol i es va quedar la part de la investigació que correspon al fill petit de l'expresident.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00