Sociedad | Actualidad

L'Hospital Joan XXIII tindrà un box d'aïllament per possibles casos d'ebola

El centre construirà, dins de l'ampliació de les urgències, una habitació hermètica i totalment aïllada per pacients amb malalties infeccioses

Façana de l'Hospital Joan XXIII.(EVA HIDALGO)

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona tindrà un box d'aïllament per possibles casos d'ebola i de malalties infeccioses. Serà la primera habitació d'aquestes característiques que hi haurà al Camp de Tarragona.

Tots els centres disposen ja d'espais individualitzats per persones que tinguin aquest tipus de patologies contagioses, tot i que no estan prou aïllats respecte la resta d'espais i no són hermètics. Ara això canviarà, segons el delegat de salut a Tarragona, Josep Mercadé: "el box tindrà un sistema de ventilació i de refrigeració propi i independent del general. En definitiva, serà d'alta resolució i tindrà totes les característiques d'aquest tipus de cubicles".

Cap possible cas d'ebola a Tarragona

Más información

L'hospital de referència del territori no ha rebut, de moment, cap possible cas d'ebola. Cada centre disposa d'un protocol d'actuació que comença per avisar al Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut davant de qualsevol sospita. Aquest Servei s'activa i hi ha un equip del Servei d'Emergències Mèdiques que va a examinar el pacient, que prèviament ha estat posat en aïllament. Si es confirma la sospita, es posa en marxa un protocol per tal de traslladar-lo a l'Hospital Clínic, que és l'únic autoritzat a fer el tractament.

La doctora Rosaura Reig, subdirectora mèdica, és l'encarregada de coordinar-ho tot plegat. Explica que la Generalitat ja ha establert tots els passos a seguir: "nosaltres tenim la pauta de com actuar i estem preparats, tenim també els vestits reglamentaris per si cal utilitzar-los".

Ampliació del servei d'urgències

La construcció del box d'aïllament forma part de la segona fase d'ampliació del servei d'urgències del Joan XXIII, que afegirà 1.600 metres quadrats nous als ja existents. La voluntat és agilitzar i millorar el circuit que han de fer els malalts. Comptarà amb 21 box d'urgències individualitzats, 10 d'observació i dos pels casos crítics, a més d'un quiròfan per cirurgia major ambulatòria i una sala de radiologia.

Ara començarà el procés de licitació, i es preveu que les obres comencin al març de l'any vinent. Tindran una durada de 12 mesos. Es preveu que afectin el mínim als pacients, tot i que potser alguns es derivaran cap a l'hospital de Santa Tecla mentre es facin els treballs.

La doctora Rosaura Reig, subdirectora mèdica del Joan XXIII, parla del protocol a seguir davant d'un possible cas d'ebola.

01:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20141009csrcsrcat_35.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Eva Hidalgo

Eva Hidalgo

Periodista a SER Tarragona - Ràdio Reus i apassionada de l'ofici d'explicar històries.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00