Sociedad | Actualidad

SDP titlla l'informe de KPMG sobre l'acord amb la UE de "precipitat" i "tendenciós"

Defensa novament la proposta d'acord d'associació amb la Unió com <b>"una bona opció per garantir el futur del país"</b>

El sector comercial és un dels més malparats en l'estudi de KPMG sobre l'acord amb la UE(Arxiu)

El sector comercial és un dels més malparats en l&#039;estudi de KPMG sobre l&#039;acord amb la UE

Creu que l'informe pretén defensar els interessos d'uns pocs

Socialdemòcracia i Progrés defensa novament i amb insistència l'acord d'associació amb la UE, sobre el qual s'espera mandat de Brussel·les per negociar juntament amb d'altres petits estats europeus, malgrat l'informe de la consultora KPMG, estudi encomanat per l'Agrupació de bancs andorrans (ABA).

La formació que encapçala Jaume Bartumeu manifesta en un comunicat que l'acord d'associació amb la UE és "la opció per garantir el futur del nostre país, davant d'aquells que una vegada més recorren a la por com a arma llancívola contra el progrés" del Principat.

En una dura nota de premsa, SDP afirma que l'informe encomanat per l'ABA a la consultora KPMG presenta conclusions "precipitades i tendencioses", encaminades únicament a "defensar l'status quo dels privilegiats".

SDP lamenta que "en acostar-se eleccions generals el sector de la banca torna a manifestar la seva voluntat d'interferir en la política andorrana". I manté que l'estudi és "superficial i lleuger; en moltes de les pàgines es limita a reproduir, sense reconèixer-ho explícitament, l'informe encarregat al professor de l'IESE Víctor Pou l'any 2013 per CRèdit Andorrà", un informe que segons la formació "analitzava en positiu l'evolució del procés d'acostament d'Andorra a la UE".

L'informe de KPMG

L'informe de KPMG mostra un escenari pesimista per al país si s'adopta un acord d'associació amb la UE, especialment per a la banca i el comerç, ja que certes normatives o estàndards europeus s'hauran d'assumir en cas de voler arribar al mercat interior comunitari en igualtat de condicions. El sector que surt més malparat de l'anàlisi de riscos és la banca perquè permetria que s'instal·lessin a Andorra entitats per captar part dels volums de capitals que ara gestionen els bancs andorrans.

Un altre gran risc envolta el comerç, perquè es pot veure afectat per certa harmonització fiscal. En accedir al mercat interior és possible que s'obligui a tenir un nivell mínim d'imposició indirecta, un IVA que podria superar el 15%. I paral·lelament s'adverteix que una major integració amb Europa pot derivar en l'arribada de grans operadors internacionals de venda al detall que amb volums globals molt grans.

Sobre els resultats d'aquest estudi, SDP considera que "és només negatiu" i que "s'esforça a posar l'accent en els ricos i amenaces i no en les enormes oportunitats que s'obren per als joves, per als professionals i per a les empreses del país".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00