Sociedad | Actualidad

El fiscal demana al Parlament les actes de la compareixença de Pujol

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al parlament català que lliuri les actes de la compareixença a la cambra de Jordi Pujol, el 26 de setembre

Jordi Pujol en la seva compareixença al Parlament(PARLAMENT DE CATALUNYA / JOB VERMEULEN)

La Fiscalia Anticorrupció assegura que la declaració de l'expresident Jordi Pujol té a veure amb la investigació que s'està desenvolupant a Barcelona sobre l'origen de la fortuna de la família a l'estranger que van regularitzar Marta Ferrusola i 4 dels fills i per això demana que es incorpori en la causa.

La jutge que porta el cas ja ha oficiat al Parlament de Catalunya perquè li remeti la transcripció del que va dir l'expresident a la cambra catalana.

D'altra banda, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha explicat avui que el fiscal que instrueix el cas Pujol ja té "marcat el terreny de joc" a l'espera de l'informe de l'Agència Tributària i de les comissions rogatòries enviades a Andorra.

Más información

Torres-Dulce ha assenyalat, en declaracions al Congrés on ha lliurat la Memòria anual de la Fiscalia al president de la Cambra, Jesús Posada, que el procediment es troba actualment en un estat "embrionari" ja que encara no han rebut tota la informació tributària.

Tot i això, ha subratllat que cal delimitar molt bé "el terreny processal" per evitar "inquisicions generals", respectant la imparcialitat, la presumpció d'innocència i el dret de defensa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00