Sociedad | Actualidad

Mas assegura que no rectificarà

Artur Mas afirma que no rectificarà en el seu objectiu que els catalans decideixin el futur col.lectiu, i adverteix als que s'oposen a la consulta que no podran "impedir" que els catalans acabin votant

El president de la Generalitat, Artur Mas(PARLAMENT DE CATALUNYA / JOB VERMEULEN)

En l'ordre del dia del ple d'avui del Parlament destaca l'aprovació de la Comissió de Control per al 9 N, una mena de junta electoral. PP i Ciutadans exigeixen la seva retirada

"No rectificaré en la voluntat que el poble català voti el seu futur" mentre al procés hagi "mobilització social", "pulcritud democràtica", "actitud pacífica" i unitat política, ha afirmat avui Mas en replicar a Alícia Sánchez-Camacho, que li ha apel.lat a "rectificar" després d'haver creuat ia "la línia vermella".

Más información

Mas ha retret a Sánchez-Camacho que faci de "portaveu" del Tribunal Constitucional i l'ha advertit que, malgrat els "obstacles" que pugui posar PP i PSOE al procés sobiranista català, no podran "impedir" que acabi "amb el poble català votant ":" Dependrà d'aquesta Cambra, no de vostès aquesta vegada ", ha respost a la líder del PPC.

El Parlament de Catalunya viu avui un ple intens en què, a més, s'ha de tractar el desenvolupament de la llei de consultes tot i la paralització decretada pel Tribunal Constitucional.

Concretament, la creació de la Comissió de Control per al 9N, una mena de Junta Electoral per vetllar per la correcció del procés.

PP i Ciutadans demanen que aquest punt es retiri de l'ordre del dia després de la decisió del Tribunal Constitucional, però els partits favorables a la consulta diuen que aprovar aquesta comissió no implica desobeir la llei, almenys fins que el president Mas no ho ratifiqui en un decret.

Per tant, avui es pot aprovar la creació de la comissió però estaria congelada fins que el TC prengui una decisió definitiva.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00