Sociedad | Actualidad

'Catalunya quiere hablar'

Artur Mas signa el decret de convocatòria de la consulta per d'aquí a 43 dies i envia un missatge en castellà: "Catalunya quiere hablar, quiere votar"

Artur Mas signa el decret de convocatòria de la consulta del 9 N(Generalitat de Catalunya)

El Diari Oficial de la Generalitat també ha publicat avui la Llei de Consultes. Unes 200 persones s'han concentrat a la Plaça de Sant Jaume per aclamar al President i els líders dels partits sobiranistes

Passaven dos quarts d'onze del matí quan Artur Mas ha signat el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre. Un decret que, entre d'altres punts, recull la possibilitat que els ciutadans puguin votar anticipadament entre el 20 i el 25 d'octubre.

Más información

Aquesta és la modalitat de vot anomenada "per dipòsit", que suma a la presencial. El secretari del Govern, Jordi Baiget, ha estat l'encarregat de fer lectura del decret, que també inclou la crida a participar en la consulta els majors de 16 el dia de la votació presencial i que tinguin la condició política de catalans.

En el seu discurs, Artur Mas ha fet servir l'anglès i el castellà. En anglès ha dit que "Catalunya té dret a decidir" i la mateixa idea l'ha expressat en castellà: "Cataluña quiere hablar, quiere votar".

Mas ha reiterat una vegada més que la convocatòria és fruit de: "majories sòlides, consens polític, cerca constant de diàleg i respecte al marc legal"

Unes 200 persones s'han concentrat a la Plaça de Sant Jaume per aclamar al President i als dirigents dels partits sobiranistes que han assistit a l'acte.

La Llei de consultes ja ha entrat en vigor després de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). L'edició d'aquest dissabte ja inclou la normativa, que només inclou una única disposició del Departament de Presidència amb aquest enunciat: "Llei 10/2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana". Es tracta d'una publicació extraordinària, ja que ordinàriament el DOGC es publica de dilluns a divendres no festius.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00