Sociedad | Actualidad

Badalona aprova la moció pro-consulta tot i tenir alcalde del PP | 26-09-2014

L'Ajuntament de Badalona ha aprovat una moció en suport a la consulta que inclou que sigui una convocatòria dins del marc legal. Això ha fet que el PSC també hi hagi votat a favor, juntament amb CiU i ICV

El ple de l'Ajuntament de Badalona que aprovat la moció de suport a la consulta sobiranista(ACN)

Badalona és la tercera ciutat més gran de Catalunya i la primera governada pel Partit Popular

La moció presentada pels grups de CiU i ICV-EUiA ha rebut també el suport del PSC, després que s'hagin incorporat una esmena fa referència a situar la convocatòria "dins el marc legal". Els grups de l'oposició celebren que Badalona "no sigui diferent a la resta de Catalunya" i pugui aprovar també aquesta moció. El dret a votar en una democràcia, argumenten, ha de ser sempre respectat en democràcia. El govern del PP s'ha quedat sol en la votació alertant que consulta "dividirà" la societat catalana.

Más información

El debat al ple s'ha allargat prop de dues hores en un horari poc habitual -els plens a Badalona es convoquen habitualment a les sis de la tarda-. Tot i això, desenes de persones han volgut seguir el ple en directe. Entre el públic, destacava la presència de l'exalcaldessa socialista, Maite Arqué.

El discurs del PP l'ha liderat el regidor Ramon Riera i no l'alcalde, Xavier Garcia Albiol. Riera s'ha centrat en alertar dels perills de la moció i de la confrontació social que podria generar entre els propis catalans i amb la resta de "pobles d'Espanya". Riera també ha posat en dubte que existeixi realment una majoria social que vol votar i ha apel·lat constantment a "les lleis".

Al llarg de les properes hores també ho votaran Sabadell, Tarragona i Girona, i també ho han fet en les últimes hores Terrassa i Cerdanyola, aquí amb les abstencions del PSC.

Ja són més de 860 els ajuntaments que han aprovat mocions a favor de la consulta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00