Sociedad | Actualidad

Nova vaga parcial a les centrals nuclears

Els treballadors de les nuclears d'Ascó i Vandellós continuen les protestes per desbloquejar el conveni col?lectiu. Esperen poder arribar a un acord amb la direcció abans del novembre.

Central nuclear d'Ascó.(ACN)

Els sindicats de treballadors de l'ANAV (Associació Nuclear Ascó-Vandellós) han encetat més protestes per tal de demanar millores al conveni col·lectiu i garantir un traspàs d'informació entre les persones amb més experiència i les que entren noves a treballar a l'empresa. Aquestes reivindicacions ja es van fer paleses al maig i al juny, i ara continuen però en format d'horari parcial. Ha començat al punt de la mitjanit d'aquest dilluns i fins a les 8h., i es reprèn a les 16h i fins l'endemà. A les vuit del matí, doncs, la plantilla podrà accedir al seu lloc de treball.

Passat aquest període de vaga, el tercer està previst per l'octubre, i es faria coincidint amb la recàrrega del grup II d'Ascó.

Más información

Millores en les negociacions

Abans de l'estiu, els treballadors consideraven que l'empresa estava "enrocada", tot i que ara sembla que la situació ha canviat, segons explica Joaquín Bielsa de CCOO: "s'han iniciat contactes extraoficials i totes les parts hem fet algun tipus de moviment". Això sí, vol aclarir que "encara és molt el que ens separa".

Peticions i exigències dels treballadors

Al març del 2010 es va signar un acord pel relleu generacional a partir del qual, i després de l'incident de les partícules d'Ascó, s'establia un traspàs de coneixement entre els treballadors de més antiguitat i les noves incorporacions. Des dels sindicats creuen que el sistema és imprescindible i volen mantenir l'acord. L'empresa, denuncien, el vol derogar.

Una altra de les qüestions que més preocupa la plantilla és la manca de garanties d'ocupació, i la precarització dels nous contractes, que tenen unes condicions "molt per sota" de les establertes fins ara. El conveni col·lectiu actual finalitza a mitjans de novembre.

Eva Hidalgo

Eva Hidalgo

Periodista a SER Tarragona - Ràdio Reus i apassionada de l'ofici d'explicar històries.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00