Sociedad | Actualidad

Més lloguer social a Reus

Els pisos de protecció oficial de La Patacada s'enllestiran a finals d'Octubre i s'espera que es pugin adjudicar abans d'acabar l'any. En total hi ha 46 habitatges, dels quals 39 són de règim general, és a dir, per a famílies amb rendes anuals superiors a 12.000 euros. La resta són de lloguer assequible, és a dir, per aquelles persones que tinguin un salari inferior.

Façana de l'edifici dels pisos de protecció oficial de La Patacada a Reus(MARC CÀMARA)

Els preus dels pisos de La Patacada oscil•laran entre els 150 euros, per a les persones més desafavorides, i fins als 400 euros. Els habitatges són de una o dos habitacions, un fet que des de l'Ajuntament asseguren que no soluciona les necessitats reals de la societat.

Más información

Per fi els pisos de la Plaça de La Patacada de Reus veuran la llum. Fa anys que el projecte està estacat per culpa de la conjuntura econòmica i s'espera que a finals d'Octubre es pugui desencallar finalment tot plegat. A partir d'aleshores començarà el procés d'adjudicació del lloguer dels habitatges que es repartiran en funció de les necessitats socials. Són pisos d'entre 40 i 60 metres quadrats, d'una o dues habitacions, i que tenen un preu de 150 euros per aquelles persones que tinguin una renda anual de 6.000 euros, i de fins a 400 per aquelles persones properes als 50.000 euros d'ingressos anuals.

Des de l'Ajuntament asseguren que la tipologia de pisos de La Patacada, concebuts el 2009 en el marc del Pla Zapatero, no responen a les necessitats actuals de la demanada: 'en el futur ens hem de plantejar fer pisos de fins a 3 habitacions, que és el que ens demana la gent'. És Miquel Domingo, el regidor d'Urbanisme de Reus, que assegura que aquest tipus de pisos 'tenen una complicació... que no pots incrementar el preu del lloguer tot i que sí que puja el cost de la construcció perquè s'incrementa el número de metres quadrats'. Domingo també destaca que la voluntat del Pla Local d'Habitatge és afavorir la rehabilitació de pisos que han cedit els bancs i deixar de banda les promocions de nova construcció. En total a Reus hi ha actualment poc més de 150 pisos d'habitatge protegit.

La relació amb els bancs

L'Ajuntament comptabilitza actualment una quinzena de pisos d'entitats financeres en el règim de la borsa d'habitatge, ja siguin perquè els bancs els han cedit directament al consistori o bé perquè des de la regidoria s'ha fet de mediador amb el futur inquilí. A més hi ha 40 pisos que el consistori ha posat a disposició de les rendes més baixes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00