Sociedad | Actualidad

Més de 400.000 persones s'han inscrit a la "V"

Els organitzadors aspiren a aconseguir la mobilització més gran de la història d'Europa

'Ara és l'hora' és el lema de la 'V' 2014(ANC)

L'objectiu: que aquesta sigui la Diada definitiva i una garantia de que es votarà el 9 de Novembre

La presidenta del'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, defineixcom a"colossal" el repte d'omplir els 200.000 metres quadrats quecalen per dibuixar la "V" entre la plaça de les Glòries,l'Avinguda Diagonal i la Gran Via de Barcelona.

Novol dir quantagent necessiten, no vol dir quanta n'esperen, però síque avisa que, ara per ara, hi ha alguns trams que fan patir una mica els organitzadors.

Más información

Tot i així, es mostra convençuda que superaran el repte i que sobrepassaran les 455.000persones que es van inscriure per lacadena humana del'any passat. Segons ella, l'objectiu: fer història i garantir que el 9N es pugui votar. Forcadell diu que "els ciutadans han respost molt i molt positivament però no som prou. Si volem fer la mobilització més massiva de la història d'Europa hem de ser més. Hem de fer-ho, podem fer-ho, per assegurar que aquesta serà la Diada definitiva"

Al vèrtex de la "V" de la Plaça de les Glòries hi haurà unaconstrucció de Lluís Danésque simularà la punta d'un vaixell que porta 300 anys navegant per l'oceà. A més d'alzines, hi haurà 947 urnes de cartró (les mateixes ques'han de fer servir per votar el 9N), una percada municipi català.

També s'ha fet públic l'himne de la 'V' i de la Diada. Serà 'Ara és l'hora' que podeu escoltar clicant aquí

Després de la manifestació, el president Mas rebràun any més els organitzadors.

'ARA ÉS L'HORA' (04/09/2014)

04:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140904csrcsrcat_22.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00