Sociedad | Actualidad

Nou episodi de les cartelleres populars

La CUP a Reus ha donat a conèixer el cas de tres militants de l'organització juvenil Arran que han estat penats amb una multa de 300 euros per penjar cartells.

El portaveu de la CUP, David Vidal, amb els tres militants d'Arran, Martí Llaurador, Joan Juncosa i Roser Palomar a la cartellera de la cantonada de la Riera Miró i el carrer Raseta de Sales.(ADRIÀ MORTE)

Segueix la problemàtica de les cartelleres de Reus. La Candidatura d'Unitat Popular exigeix una solució davant la "passivitat" de l'Ajuntament. El partit assegura que l'alcalde, Carles Pellicer, es va comprometre a arreglar la situació però aquest segueix sancionat i imposant de la mà d'Alícia Alegret.

Segons el partit, l'Ajuntament i la Guàrdia Urbana només es dedica a multar a les entitats i no fa res amb la publicitat de les empreses privades. El portaveu de la CUP, David Vidal, creu que el batlle reusenc no vol arreglar aquest problema: "Per un costat no vol arreglar això perquè no li interessa que certes entitats de caire independentista, laboral, social o sindical puguin arribar a la opinió pública. En segon lloc, és incapaç de de fer-ho ja que no requereix de mà dura i sembla que només en tingui contra els companys dels fets". A més, Vidal ha afegit que això es una clara mostra de la debilitat de l'actual govern municipal: "Evidentment la primera opinió que ens ve al cap es que si Pellicer i Alegret són incapaços d'arreglar aquesta problemàtica de les cartelleres que ens podem esperar a l'hora d'arreglar qüestions estructurals i problemàtiques que tenim a l'Ajuntament com és el cas Innova, la precarietat laboral o la recollida selectiva".

Finalment, la Candidatura d'Unitat Popular ha recordat que porta tres anys esperant que el consistori faciliti l'informe sobre les multes imposades a les empreses i que incompleixen l'ordenança.

El darrer cas

La CUP ha donat a conèixer el cas d'en Martí Llaurador, Joan Juncosa i Roser Palomar. El 29 de maig van anar a penjar cartells per la festa de la Independència que es celebrava el cap de setmana següent. En la tornada cap a casa, un agent de policia va registrar al Joan, menor d'edat, i en veure que a la motxilla portava els cartells se'l van endur a comissària. Després, la policia va trucar els altres dos companys i van acusar els tres d'haver penjat presumptament tots els cartells. Fa unes setmanes van rebre una multa de 300 euros cadascú. Per tal de fer front la sanció econòmica han assegurat que organitzaran un vermut electrònic al voltant de la diada de l'11 de setembre per recaptar diners per les multes.

Un error administratiu estalvià a la CUP més de 10.000 euros

Cal recordar que l'any passat laCUP es va estalviar de pagar prop de 10.000 euros per culpa d'un error administratiu de l'Ajuntament de Reus. "Nosaltres no tenim la culpa que la secretaria funcioni així, en cap cas això no ens faran callar, volem que es solucioni el problema. Seguirem presentant recursos i mocions al respecte", ha declarat Vidal en referència a aquest tema.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00