Sociedad | Actualidad

Pellicer: "No tot ha de ser a Barcelona"

L'alcalde de Reus reclama que els esdeveniments esportius importants no es realitzin només a Barcelona.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la delegada del Consell Català de l'Esport a Tarragona, Gemma Solé, i el regidor d'esports de l'Ajuntament, Sebastià Domenech, observant com es realitza la millora del parquet del Pavelló Olímpic Municipal, seu del Mundial de Patinatge.(Ajuntament de Reus)

El consistori reusenc posa a punt el Pavelló Olímpic per la celebració del Campionat del Món de patinatge Artístic.

"Un esdeveniment únic en el món", així ha definit el batlle reusenc el proper Campionat del Món FIRS de patinatge Artístic que es celebrarà a Reus entre el 27 de setembre i l'11 d'octubre. Es per aquest motiu que l'Ajuntament de Reus mitjançant l'empresa Reus Esport i Lleure SA, i dins del pla d'inversions municipals 2014, porta a terme dues accions que permetran la millora funcional del Pavelló Olímpic municipal. Així, s'ha aprofitat la poca activitat esportiva que alberga el pavelló durant el mes d'agost per tal d'efectuar aquestes obres de manteniment.

Des del consistori hi ha el convenciment que aquesta inversió tindrà un retorn econòmic a la ciutat donada la repercussió que aquest esdeveniment tindrà a nivell mundial i la gran afluència de públic i participants que atraurà. Fins i tot, l'alcalde de Reus ha anat més enllà i ha reclamat la descentralització dels esdeveniments d'aquest tipus: "Ja era hora que els mundials es descentralitzessin. No tot es Barcelona. De vegades ens pensem que en aquest país tot es Barcelona, i no. El territori sigui d'on sigui té dret a reivindicar la seva posició i promoció. Fer esdeveniments d'aquest tipus es bo per Reus, pel territori i per Catalunya".

Les millores

En concret es realitzarà l'arranjament del parquet de la pista poliesportiva i la millora de la coberta central del pavelló. Pel que fa al parquet s'estan reparant i substituint els llistons malmesos per l'ús regular, així com el rebaixament, poliment i posterior envernissat dels 2.000 metres quadrats que alberga la instal·lació municipal.

En segon lloc, s'està procedint a la impermeabilització de la coberta per tal d'eliminar les goteres que afecten a la zona de joc i la pràctica esportiva. La primera actuació té un cost de 40.000 euros, dels quals 15.000 els aportarà el Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, i la segona, té un cost de 59.133 euros. La delegada a Tarragona ha justificat així la concessió d'aquesta subvenció: "Una ciutat que aposta per l'esport i que acull un mundial de patinatge ha de tenir tot el nostre suport i caliu".

El Pavelló Olímpic municipal va ser inaugurat l'any 1992 en motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona, des de llavors aquest equipament no ha gaudit d'unes obres tan importants. D'aquesta manera l'equipament municipal es posa a prova per acollir en un futur una cita com els Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Com a subseu dels Jocs, el Pavelló gaudirà d'una actuació de remodelació més important que l'actual però encara cal confirmar el projecte.

Èxit assegurat

Tan l'alcalde com el regidor d'esports de l'Ajuntament de Reus, Sebastià Domenech, estan segurs que l'esdeveniment serà tot un èxit. Així, el regidor d'esports ha confirmat que gairebé no queden entrades pel campionat: "Les expectatives de venta d'entrades són molt bones, les del grup show es van esgotar en mitja hora i el campionat sènior està casi tot cobert, el júnior és el que té menys ocupació". Domenech ha destacat que la implicació de la ciutat i de les federacions -aproximadament unes 30- faran que aquest campionat sigui tot un èxit.

Des de l'Ajuntament s'ha explicat que existeix un conveni amb la Universitat Rovira i Virgili la Pompeu Fabra per tal de realitzar un estudi de l'impacte econòmic del campionat. Segons Sebastià Domenech, quan aquest esdeveniment es va celebrar a Alcobendas hi va haver un retorn econòmic de 1,8 milions d'euros, el regidor d'esports està segur que a Reus es superarà aquesta xifra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00