Sociedad | Actualidad

El BBVA destinarà 450 milions per reestructurar Catalunya Banc

Els responsables del Banc Bilbao, que contra pronòstic ha guanyat la subhasta per Catalunya Banc, creuen que l'entitat generà 300 milions de beneficis anuals a partir de 2018

Seu central de Caixa Catalunya, a Barcelona(ACN)

Amb aquesta compra, el BBVA aconsegueix una quota de milió i mig de clients

El director d'Estratègia i Finances de BBVA, Jaime Sáenz de Tejada, ha assegurat avui que la compra de Catalunya Banc contribuirà al benefici net anual del grup amb una mitjana de 300 milions d'euros des 2018.

Sáenz de Tejada ha fet aquesta consideració durant una presentació amb analistes, després que l'entitat financera guanyés ahir la subhasta de la nacionalitzada després de presentar una oferta de 1.187 milions d'euros.

Más información

Segons ha dit Sáenz de Tejada davant els analistes, la compra de la catalana, que donarà l'oportunitat al banc de guanyar 1,5 milions de clients, "tindrà un risc molt baix" per a BBVA, que espera que l'operació estigui tancada al primer trimestre de 2015.

Els costos de reestructuració seran d'uns 450 milions d'euros, segons ha indicat el BBVA, que també preveu una rendibilitat de la inversió del 15%.

El BBVA ja és la segona entitat financera més important de Catalunya després de pagar 1.187 milions d'euros per Catalunya Banc. És molt menys del que l'Estat ha invertit per aquesta entitat, de manera que haurem pagat entre tots 11.500 milions que mai no es recuperaran. El BBVA obre ara una etapa d'anàlisi per determinar quins ajustos s'han de fer d'oficines i personal a Catalunya.

Abans de la remodelació que faci l'entitat presidida per Francisco González, el Banc Bilbao té ara prop de 1.500 oficines en territori català a només 60 de distància de Caixabank. El negoci del BBVA a Catalunya passa a representar més d'una quarta part del total a l'estat espanyol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00