Sociedad | Actualidad

Diàleg de sords

24 hores després que es conegués l'acord entre Mas i Rajoy per reunir-se, el president del Govern assegura que la línia vermella continua sent no parlar de la consulta. El conseller de la presidència, Francesc Homs, diu que continuaran amb el pla

El conseller de Presidència, Frances Homs, arribant al pavelló de Fontajau(ACN)

Homs assegura que Rajoy ha d'entendre que la consulta no és "una dèria" de quatre polítics catalans i li demana a Rajoy que si no ho comparteix, com a mínim, no hi posi pegues.

El President del Govern Central no es mou. Poques hores després que es fés públic que ell i Mas havien parlat per telèfon i que havien quedat amb reunir-se, Rajoy ha deixat clar que aposta pel "diàleg" però que no vol ni sentir a parlar de consulta. "És bo parlar, però també fixar la posició de cadascú", ha dit Rajoy, que ha assegurat que la seva, continua sent "la mateixa".

Más información

Diu Rajoy que no "es pot exigir al President d'un govern" que autoritzi "un referèndum en contra de la decisió del Parlament nacional, del Tribunal Constitucional, en contra de la Llei, de les seves pròpies conviccions personals i del que pensa el conjunt dels espanyols".

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, insisteix que el full de ruta de Mas i del Govern Català passa per la consulta del 9 de novembre i que tot i que el President "està obert a parlar de tot", "hi ha coses que estan sobre la taula".

Diu Homs que aquesta voluntat de fer la consulta és precisament el que li traslladarà Mas a Rajoy quan es trobin, perquè reconsideri la seva posició enrocada i perquè el dret a decidir "no és una dèria individual d'un polític, de dos o de tres, sinó l'expressió democràtica del poble de Catalunya".

Homs creu que el Govern Central "n'hauria de pendre nota i reconsiderar" aquesta posició "tan tancada" i diu que "si no hi estan a favor, almenys no hi posin pegues".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00