Sociedad | Actualidad

El Parlament demana un referèndum sobre monarquia o república

La moció d'IC-EV ha tirat endavant amb el suport de la CUP i d'Esquerra Republicana. CiU, PSC i Ciutadans s'hi ha abstingut

Imatge de l'hemicicle del Parlament de Catalunya(ACN)

Els 33 vots a favor han estat suficients per derrotar els 18 en contra del Partit Popular

La moció presentada per Iniciativa ha tingut el suport d'Esquerra Republicana i de l CUP, mentre que CiU s'ha abstingut a la majoria de punts i el PSC a tot el redactat.

Els convergents, perquè creuen que el dret a decidir entre monarquia i república se l'han de guanyar els espanyols i els socialistes perquè consideren que aquest és un dels molts temes que s'han de tractar a la reforma federal de la Constitució.

Más información

El coordinador federal d'IC-EV, Joan Herrera, respon al PSC que aquesta reforma no se la crei ningú i que el que calia era treure les urnes després de l'abdicació de Joan Carles I: "És possible la reforma constitucional del 'bon rotllo' amb l'immobilisme del PP i amb el mobilisme acotat del PSOE? Nosaltres creiem que no."

El text considera que la consulta s'hagués hagut de fer en base al principi democràtic i al valor del pluralisme i recorda que l'acord del 78 va ser necessari per superar la dictadura franquista.

Ciu sí que ha donat suport als dos punts que reclamen el dret a decidir per a Catalunya

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00