Sociedad | Actualidad

Al maig, 2.227 persones menys a l'atur

És una de les baixades més grans dels últims anys. Ja són 5 mesos de davallada consecutius. La Generalitat parla d'un canvi de tendència

(L'afluència a les terrasses, un dels factors que hi hagi més feina -FOTO: AJUNT. ALMACELLES-)

L'atur baixa en 2.227 persones durant el mes de maig a Lleida, una de les baixades més grans dels últims anys. El sector serveis i l'agricultura són els qui més persones ocupen. La Generalitat recorda que aquest mes sempre és positiu, però que l'excepcionalitat de les dades i 5 mesos de davallada consecutius, poden marcar un canvi de tendència.

Per trobar un mes similar cal anar fins el mes de maig de l'any passat, on es va reduir en prop de 2.000 persones el nombre d'aturats.

El director dels serveis territorials d'empresa i ocupació, Octavi Miarnau, recorda que generalment aquest més és molt positiu, però que el fet de parlar d'unes dades tant excepcionals poden ser un punt per començar a parlar de millora. "El que fan és confirmar al tendència. No es pot llençar les campanes al vol perquè 28 mil persones a l'atur a les comarques de Lleida són moltes, però si la cosa evoluciona com estan confirmant les dades, vol dir que anem a millor" diu Miarnau.

La contractació, però, segueix sent temporal. En aquest mes de maig s'han realitzat 16.492 contractes, dels quals prop de 15.400 han estat de durada determinada.

Hostaleria i agricultura, qui més feina pot donar

L'hostaleria apunta a l'obertura de les terrasses, al bon comportament turístic de la plana durant el maig, i també a l'inici de la campanya d'esports d'aventura per entendre la reducció d'atur al sector. El president de la federació d'hostaleria, Juan Antonio Serrano, assenyala que el miler de persones que han trobat feina al sector serveis estan relacionats amb les activitats que comencen durant el maig com "les terrasses, sobretot a la plana, comencen a funcionar. D'alguna manera els esports d'aventura comencen també a estar en un moment àlgid"

Qui també preveu bona ocupació enguany és el sector agrícola. Entre mil i dos mil persones més que l'any passat trobaran feina durant els propers mesos, segons el Coordinador d'Unió de Pagesos, Josep Maria Companys. "Serà una campanya força bona -diu companys- Nosaltres calculem que entre 1.000 i 2.000 persones més, hi treballaran". Esperen contractar al voltant de 26.000 persones durant tota la campanya.

Octavi Miarnau. Director SSTT Empresa i Ocupació. Les dades d'atur fan "confirmar la tendència"

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140603csrcsrcat_31.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00