Sociedad | Actualidad

Xavier Sabaté: 'cal un congrés extraordinari al PSC'

Xavier Sabaté, ha estat el primer que públicament reclama a Navarro el mateix que ha fet Rubalcaba, un congrés extraordinari que esculli una nova direcció.

Xavier Sabaté, diputat socialista, en una imatge d'arxiu als estudis de SER Tarragona(CADENA SER)

Després de la desfeta a les Europees continuen sorgint les veus dins el PSC que reclamen un Congrés extraordinari a Pere Navarro. El primer en fer-ho públicament ha estat el diputat socialista a Tarragona Xavier Sabaté.

Más información

Xavier Sabaté demana un congrés extraordinari al PSC. Ho va fer ahir a primera hora de la tarda, a través del seu compte a la xarxa social Twitter: 'Al PSC cal un canvi radical com un Congrés extraord [inari] x [per] treballar junts tots els socialistes en l'emancipació social i el catalanisme d'esquerres'. Una estona més tard, el mateix Sabaté rablava també a Twitter: 'Un canvi radical al PSC per la nova Catalunya social'. Sabaté li havia fet arribar aquestes mateixes opinions a Navarro a la reunió que van mantenir durant el matí.

Un altre baró socialista, l'alcalde de Lleida Àngel Ros, diu que apart del consell nacional convocat per Navarro també s'hauria de celebrar una conferència política. Però les declaracions de Sabaté, posteriors als seus comentaris a Twitter, eren encara més dures contra Navarro: 'un congrés és la millor opció. Ho han fet a Irlanda, o faran al País Basc i a Espanya... és de manual, diria gairebé que de primer de carrera'.

Sabaté va fer aquestes declaracions ahir, justament el dia que els anomenats 'crítics' del PSC refermaven el seu posicionament. Els tres diputats 'díscols' donen ara a la direcció del partit un termini de 15 dies per prendre una decisió sobre la seva situació; o els expulsen o els tornen a admetre. El mateix Pere Navarro ha assegurat que la seva voluntat és tornar-los a incloure a la direcció nacional. De fet, ha enviat una carta a tots els militants assegurant que ha començat un període de reflexió.

Ara bé, tan Marina Geli, com Joan Ingasi Elena, com la diputada ebrenca Núria Ventura, van ser molt clars en la presentació del Nou Espai Socialista, plataforma que podria ser l'embrió d'un nou partit polític de l'espectre socialista català. A Reus, a principis de Maig, asseguraven que no descartaven la constitució d'una nova formació per presentar-se a les eleccions del proper 2015.

I és que hi ha molts regidors i alcaldes socialistes que no estan disposats a representar les sigles del PSC als comicis de l'any vinent. Marc Mur, per exemple, alcalde de Flix, és un dels més crítics amb la posició de la direcció de Pere Navarro, i als micròfons de la Cadena SER va assegurar el passat mes de Maig que 'no sóc del PSC. No vull continuar representant-lo. S'ha convertit en una formació de caràcter residual a Catalunya'...

DECLARACIONS DEL DIA | Xavier Sabaté: "el millor seria convocar un congrés extraordinari del PSC. És la mesura més adequada en un moment com aquest".

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140528csrcsrcat_3.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00