Sociedad | Actualidad

Joves aturats, no "ni-nis"

La Caixa i la Creu Roja insereixen 6 joves al mercat laboral d'entre 18 i 30 anys a través del pla "Reincorpora't". L'agroalimentació i l'hoteleria els sectors amb més demanda

(La Galur i l'Umu -foto:RÀDIO LLEIDA-)

Dones, joves i estrangeres, amb poca experiència laboral i no gaire formació. És el perfil majoritari del pla "Reincorpora't" que Creu Roja i la Caixa fan per a joves, on se'ls dóna orientació i formació, i que ja ha inserit en 4 mesos a 6 persones en l'agroalimentació i el comerç.

50 joves passaran per aquest pla enguany. Aprendre català, qüestions bàsiques d'informàtica, i sobretot, actitud davant la feina és el més important, diu el cap de l'àmbit d'ocupació de Creu Roja a Lleida, Pedro Ubiergo. Diu que els joves que s'han trobat sorprenen en positiu ja que "ens hem trobat amb una tipologia de joves molt llunyana als ni-nis.La majoria està molt motivat per formar-se i accedir al mercat laboral".

Dos casos concrets

L'Umu, ve del Senegal i té 20 anys. No ha acabat l'ESO i ha treballat pocs mesos a la fruita, i d'això ja fa un any. "Vaig treballar l'any passat 2 mesos -assenyala- i estic aquí a veure si trobo feina". La Galur Diop, de Portugal, és una altra jove aturada de 21 anys diu que "sóc aquí per buscar feina i millorar la vida. Ja que tinc experiència en alguna cosa, a veure si ho puc millorar". En el seu cas, des de Creu Roja diu que li serà més fàcil. Té batxillerat i experiència a l'hoteleria.

I és que les feines on hi ha més possibilitat d'inserció en els propers mesos són, a banda de la campanya de la fruita, l'hoteleria, un sector pel qual ja tenen 4 demandes per aquests joves.

Pedro Ubiergo, responsable Creu Roja: "ens hem trobat amb una tipologia de joves llunyana als ni-nis"

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140523csrcsrcat_38.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00