Sociedad | Actualidad

La comunitat jueva denuncia cinc tuitaires per comentaris antisemites

La victòria del Maccabi de Tel Aviv davant del Madrid a la Final Four de bàsquet va generar gairebé 18.000 comentaris antisemites a les xarxes socials

Algunos de los mensajes antisemitas que se vertieron en Twitter a raíz del Maccabi-Real Madrid(Twitter)

Diverses comunitats jueves de Catalunya han denunciat davant de la Fiscalia prop de 18.000 comentaris antisemites que es van penjar al Twitter després de la victòria del Maccabi de Tel Aviv davant del Madrid a la Final Four de bàsquet d'aquest cap de setmana. Volen que la llei actuii sobre les persones que s'amaguen darrere l'anonimat de les xarxes socials per incitar a l'odi i la discriminació.

La denuncia ha identificat cinc tuitaires que van signar els comentaris amb nom i cognom i vol que els demanin responsabilitats per aquests missatges.

Más información

Segons el president de l'associació Bet Shalom, Jai Anguita, es tracta de comentaris que "traspassen clarament el límit de la llibertat d'expressió", amb frases incitant a "portar els jueus a les càmeres de gas" o "directament a matar-los".

Anguita recorda que el "dret a la llibertat d'expressió acaba quan es traspassa el límit de la violència o l'incitació a l'odi i la discriminació" i critica la "poca regulació" que hi ha sobre la comissió de delictes "a través d'internet".

El ministre de l'Interior, Jorge Fernandez Díaz, s'ha referit a aquesta denúncia en una visita a Barcelona i ha recordat que la llei de l'esport és especialment estricte per evitar les expressions racistes i que el delicte es perseguirà "independentment del lloc on s'hagi comés", sigui per les xarxes socials o en una pista de bàsquet.

Fernandez Díaz assegura que "netejaran la xarxa de persones que inciten l'odi, el racisme i la xenofòbia".

Els denunciants també fan referència als prop de 18.000 comentaris que es van fer correr pel Twitter des de tot l'Estat arran del partit.

La fiscalia especialitzada en delictes d'Odi també haurà de decidir si investiga la denúncia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00