Sociedad | Actualidad

Jordi Cañas renuncia a l'escó en ser imputat

El diputat de Ciutadans Jordi Cañas ha anunciat que renuncia al seu escó al Parlament de Catalunya després que s'hagi confirmat la seva imputació per frau fiscal

El diputat de Ciutadans, Jordi Cañas(ACN)

D'aquesta manera no gaudirà de cap tipus d'aforament i serà jutjat com qualsevol altre ciutadà

L'adéu es produeix després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'hagi citat a declarar com a imputat. El jutge veu indicis que Cañas podria haver comès presumptament un delicte fiscal.

Segons l'escrit, era administrador i soci d'una empresa immobiliària que hauria fet factures per falsos serveis, una per exemple, és de 100.000 euros, per tal que una altra mercantil pogués defraudar l'impost de societats a Hisenda. Es calcula que el frau és de 429.000 euros.

Más información

També hauria inflat el preu de compra d'uns immobles per simular després que havien obtingut menys beneficis en la venda.

El jutge destaca que Cañas tenia relacions personals i professionals amb els responsables de la trama. Davant de tot plegat, el numero 2 de Ciutadans farà efectiva dilluns la seva renúncia a l'escó de diputat. El líder del partit, Albert Ribera, no l'ha acompanyat en un comiat que ell justifica així: "en un món on impera la desconfiança", l'única forma de recuperar-la és a través del valor de "l'exemplaritat". "No vull donar exemple, vull tenir un comportament exemplar", ha aclarit.

Ocuparà el seu escó Carme Pérez, número 9 per Barcelona de Ciutadans, tot i que Jordi Cañas, fidel al seu estil fins el darrer moment, llençava un últim missatge: ha donat les gràcies als seus companys de partit, i als que "se n'alegren" per aquesta renúncia i els ha dit volgut dir que tornarà, citant paraules del general McArthur quan va haver de retirar-se de Filipines envoltat pel Japó en la Segona Guerra Mundial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00