Sociedad | Actualidad

Rajoy reclama a Mas que expliqui els costos de no anar junts

El president del Govern adverteix que "ningú hauria obstruir el camí d'anar junts sense explicar el cost de caminar en sentit contrari" i apunta que "potser per anar ràpid és millor anar sol , però per arribar lluny és millor anar ben acompanyat"

Mariano Rajoy, en el Foro de Marcas Renombradas Españolas, acompañado por el presidente de Freixenet, Josep Lluís Bonet, y el alcalde de Barcelona, Xavier Trias.(ACN)

Rajoy i Mas participen en una mateixa jornada empresarial a Barcelona sense arribar a veure

El president del Govern , Mariano Rajoy , ha advertit que " tancar-se en si mateix i seguir immòbil davant els canvis són els ingredients segurs per al fracàs" i l'ha contraposat al " èxit" que " estem aconseguint junts" , una " senda " que " ningú hauria obstruir sense comptar almenys el cost de caminar en sentit contrari . "

A més , utilitzant un símil empresarial , va dir que "potser per anar ràpid és millor anar sol , però per arribar lluny és millor anar ben acompanyat "

Más información

Després de fer una ferma defensa que les mesures econòmiques que el seu govern assegura que està fent per afavorir la internacionalització de les empreses espanyoles , Mariano Rajoy ha deixat anar una de les poques referències polítiques del seu discurs . En aquest sentit , ha destacat que el seu executiu impulsa mesures per a " eliminar traves o barreres que compartimenti nostre talent o dificulti la lliure circulació dels nostres productes , ja sigui en l'àmbit domèstic o l'àrea internacional " .

La resta del seu discurs ha estat encaminat a destacar les mesures econòmiques i les " millores" del comerç exterior espanyol en els últims mesos . Rajoy també ha volgut mullar-se i assegurar que en els propers anys aquesta tendència al creixement es consolidarà i les dades seran " encara més optimistes" .

En aquest sentit , ha recordat que la previsió del Govern és que Espanya " creixi per sobre de l'1% " enguany , i ha vaticinat que " el 2015 anem a créixer per sobre del 1,5% . " A més , aquest any es crearà ocupació estable , i l'any que ve més , ia finals de l'any vinent tindrem menys gent a l'atur que a finals de 2011 " , va sentenciar , afegint que el seu govern " sempre intentarà batre els pronòstics que les coses vagin encara millor "

Rajoy i Mas, han intervingut aquest dijous en aquesta mateixa jornada a Barcelona però han intervingut en hores diferents i no han arribat a coincidir .

Mas ha intervingut en l'assemblea del XV aniversari del Fòrum de Marques de Renom Espanyoles ( FMRE ) per inaugurar la jornada passades les 12.30 hores , i ha sortit del recinte cap a les 13 , mentre que Rajoy ha arribat mitja hora després de la sortida del president català i ha clausurat la jornada cap a les 14 hores .

A la sortida de Mas del fòrum , després de preguntar-li si no anava a esperar Rajoy , va respondre : "No és que no vagi a esperar . És que no està previst cap trobada . El president Rajoy és el que ve aquí . No ha dit res " .

L'última vegada que han coincidit Rajoy i Mas públicament és el funeral d'Estat per l'expresident del Govern espanyol Adolfo Suárez - el 31 de març a Madrid - i l'última visita de Rajoy a Barcelona va ser el 25 de gener per la Convenció Autonòmica del PP català .

La d' aquest dimarts podia haver estat la primera vegada que es trobaven des que el Congrés va debatre i va rebutjar la proposta del Parlament que el Govern traspassés a Catalunya la competència per convocar una consulta ; l'endemà , Mas va reptar Rajoy a posar " dia i hora " per dialogar .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00