Sociedad | Actualidad

Mas crida a celebrar el que uneix als catalans

El president de la Generalitat ha animat els catalans a oferir una imatge al món de passió per la cultura i a projectar el "mosaic" d'una societat "que incorpora la diversitat"

Artur Mas y su mujer, Helena Rakosnik, en el Palau de la Generalitat(ACN)

"Oferim al món el gran espectacle del mosaic de la societat catalana , participant activament , incorporant la diversitat i alhora celebrant el que ens uneix . Així com som i com ens agrada fer les coses i com les farem" , ha afirmat el president català en la declaració institucional que ha donat inici aquest matí a la celebració de la Diada de Sant Jordi .

En un moment de debat sobiranista per la seva aposta de celebrar una consulta el proper 9 de novembre, Mas ha fet un breu discurs allunyat de la conjuntura política , i ha animat els ciutadans a exhibir senyeres als balcons , a pensar en els més desfavorits, i també a compartir un moment amb les persones estimades en el dia de la rosa i el llibre .

Más información

El president va ser molt més bel · ligerant el 2013 , quan deia que " s'ha d'exercir el dret a decidir , per poder cuidar la nostra rosa sense tuteles " .

En el dia en què la vicepresidenta , Soraya Sáenz de Santamaría , visita Barcelona per reunir-se amb el Gremi d'Editors i a l'espera que demà recali a Catalunya Mariano Rajoy , Mas , en el seu discurs , s'ha remès a la història per recordar que les institucions catalanes són centenàries , com la tradició de la rosa, que es regala per Sant Jordi des del segle XV .

També ha recordat que aquesta festivitat es va celebrar a la "Barcelona assetjada de 1714 " i posteriorment va ser restablerta formalment per la Mancomunitat fa 100 anys , després d'això , en els anys 20 del segle passat , es va incorporar el llibre , donant lloc al Sant Jordi actual , una de les cites més emblemàtiques de l'any a Catalunya en què es regalen roses i llibres .

" És bonic que l'element representatiu de la nostra Diada de Sant Jordi sigui regalar , diu molt del nostre poble , de la nostra manera de ser i de la nostra manera d'actuar : la rosa vermella simbolitza la passió i el llibre és el compendi de la cultura ; tenim , doncs , passió per la cultura i ens agrada compartir " , ha afirmat .

El president català , en una declaració institucional de menys de cinc minuts , ha animat els catalans a sentir-se part d'un poble "viu i alegre que és i té ganes de ser" , i ha apel · lat a sortir al carrer amb " pau " i " esperit cívic" , participant activament en els diversos actes de Sant Jordi i " celebrant el que ens uneix " .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00