Sociedad | Actualidad

Lleida no vol perdre diputats amb la nova llei electoral

Lleida pressiona CiU perquè en una possible llei electoral catalana el territori no perdi número de diputats

Imatge de la Seu Vella de Lleida(CADENA SER)

Malgrat que tal i com els va avançar SER Catalunya, l'entesa entre CiU i PSC és més que difícil, algunes de les propostes que s'han posat damunt la taula han encès les alarmes al territori que proposa la creació d'un lobby per si es dóna el cas no perdre representativitat

La darrera proposta que CiU va posar damunt la taula per acostar posicions amb el PSC passa per augmentar la proporcionalitat del sistema electoral i comportaria la pèrdua de 2 diputats a Lleida i 1 a Tarragona i Girona mentre que Barcelona en guanyaria 4.

Más información

Malgrat que es preveu pràcticament impossible que hi hagi una entesa, el president de la Diputació de Lleida, el convergent Joan Rañé, ha volgut posar la bena abans de la ferida i impulsar un lobby, entorn el qual creu que s'ha d'aglutinar la societat civil, per no perdre ni un diputat.

Tot i que formalment al Parlament continuen les negociacions i públicament tothom es mostra disposat a arribar a l'entesa, el cert és que el més calent és a l'aigüera i els esculls difícilment es podran salvar.

Per crear una llei electoral són necessàries dues terceres parts de la Cambra i CiU no es mostra disposada a tirar endavant una llei d'aquesta magnitud sense els socialistes.

La Diputació demana un grup de pressió per mantenir els 15 diputats lleidatans al Parlament

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140326csrcsrcat_24.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00