Sociedad | Actualidad

El Parlament aprova la llei de l'impost de dipòsits bancaris

Es tracta d'un tribut que la Generalitat vol cobrar a aquelles entitats que tinguin negoci a Catalunya. El problema és que no està clar que pugui tirar endavant

És difícil d'entrada perquè l'impost català té tots els números de ser víctima de la reforma fiscal de Montoro per preservar, diu, "la unitat de mercat" a l'Estat.

En segon terme serà complicat perquè el govern de Rajoy n'ha aprovat un d'exactament igual a tipus 0 i en darrer terme perquè és previsible que les entitats bancàries lluitin per no haver-lo d'abonar.

El republicà Pere Aragonès, un dels impulsors de la norma, reclamava al govern tota la força jurídica per poder tirar-lo endavant: "Sabem que l'aplicació no serà fàcil perquè l'Estat també ha posat el seu i per tant, en el moment d'anar a cobrar, el bancs demanarà a quin dels dos impostos s'ha d'acollir. I intentaran acollir-se al de l'Estat perquè és a tipus zero i per tant, aquí haurem de fer el desplegament amb la màxima fortalesa jurídica i per això instem al Govern. És veritat que aquest impost no arriba en el moment que voldríem, però arriba"

Más información

El PP català parla obertament d'impost trampa, imaginari i fictici. A la cambra se'ls ha recordat que el president valencià, el popular Carlos Fabra, n'ha aprovat un d'igual. També s'hi ha oposat Ciutadans. La llei ha tirat endavant amb el suport de la resta .Iniciativa i PSC han lamentat però que no s'hagués fet efectiu abans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00