Sociedad | Actualidad

La Generalitat porta l'Estat al Suprem

La Generalitat ha portat l'Estat davant el Tribunal Suprem pel repartiment del límit de dèficit de les administracions, és a dir, el marge que es concedeix a les autonomies per endeutar-se

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell(Parlament de Catalunya)

El departament d'Economia, que dirigeix Andreu Mas-Colell, ja havia expressat reiteradament el seu desacord amb els càlculs del Govern central. Ara, va un pas més enllà

La Generalitat es queixa perquè com a conseqüència de no disposar de més marge d'endeutament, es veu obligada a retallar més del que considera que li pertocaria. Partint del fet que les autonomies concentren un 37% del dèficit total espanyol, també interpreten que si Europa dóna més coll a Espanya, l'Estat també els n'ha de donar més, de forma proporcional.

Más información

Segons els càlculs del departament d'Economia, a la Generalitat li correspondria un dèficit del 2,2% aquest 2014. L'Estat, però, imposa l'1%, atorgant-se a sí mateix un marge major. La Comissió Europea ha donat més coll a Espanya perquè pugui assolir l'equilibri al 2020, però aquest major marge no ha arribat a les administracions autonòmiques, que han de fer un esforç més gran per quadrar els seus comptes.

La Generalitat ha acabat demandant l'Estat davant el Suprem perquè considera que s'incompleix l'obligació de repartir els objectius de dèficit de forma proporcionada i perquè no es respecten els terminis per arribar a l'equilibri ja que amb la fórmula de l'Estat, les comunitats haurien d'arribar-hi al 2016, quatre anys abans que l'Estat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00