Sociedad | Actualidad

Desactivada una bomba de la Guerra Civil a Flix

Els artificiers van desactivar ahir al vespre a Flix una bomba de la Guerra Civil espanyola de grans dimensions. Es tracta d'un model poc usual de bomba de 85kg i 1,5m de llargada. Una dotzena de famílies van ser desallotjades durant tot el dia per precaució.

Bomba trobada a Flix.(CEDIDA)

L'artefacte va aparèixer ahir al migdia mentre es realitzaven unes obres al carrer de les Escoles, situat al centre de Flix. Agents del TEDAX van aconseguir inutilitzar el mecanisme percutor de la bomba i retirar-la després d'estar-se hores desenterrant-la. Es tracta d'una bomba de la Guerra Civil espanyola, un model poc usual i de grans dimensions.

Al voltant de les 22h.,la dotzena de famílies desallotjades van poder tornar a casa i es va reobrir el trànsit. Aquest no és el primer cop que apareix un artefacte de la Guerra Civil a Flix, i és que la població de la Ribera d'Ebre va ser molt castigada pels bombardejos de la Batalla de l'Ebre.

Punt calent de la Guerra Civil

Flix va ser una zona molt castigada abans i durant la Batalla de l'Ebre. Francesc Barbero, regidor de Protecció Civil del municipi, explica que"abans de la Guerra Civil l'objectiu era la fàbrica, els bombardejos tenien poca precisió i acabava rebent també el poble". No és la primera vegada que es troba un artefacte d'aquestes característiques a aquest municipi de la Ribera d'Ebre. Durant la darrera renovació dels serveis del c/Sant Roc ja en va aparèixer una, i també durant la construcció del reg de les Garrigues.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00