Sociedad | Actualidad

Només 50 famílies s'han acollit al decret de pobresa energètica

L'Aliança Contra la Pobresa Energètica adverteix que des de la posada en marxa de la treva hivernal només els consta que s'han evitat els talls de subministraments bàsics a unes 50 famílies. Centenars continuen quedant-se sense llum, gas o aigua

Avisen que el 31 d'aquest mes s'acaba la treva, i que els que se n'han beneficiat hauran de pagar les factures que els han ajornat. Són situacions desesperades per molta gent. Com la Maria, de Sant Adrià de Besòs, que explica que s'ha trobat en una cruïlla en que ha hagut de prendre una decisió: "en conjunt a casa nostra ingressem 426 euros. Tenim tres fills menors i hem triat menjar en comptes de pagar els subministraments"

El Fran, que viu amb ella, no té cap ingrés perquè es va arruïnar quan va perdre la seva empresa i, a més, porta un any sense poder treballar per una operació als malucs: "tinc una incapacitat, no puc treballar (jo era autònom) ara m'estic recuperant, he estat un any en cadira de rodes. Se suposa que ara estic sortint del forat però m'estan enfonsant més. No tenim mitjans per sortir"

Más información

El Rafael és diabètic. Necessita dormir connectat a una màquina perquè té apnees i li han tallat la llum. Dins del drama, mira de prendre-s'ho amb bon humor: "yo tengo 63 años y este invierno pasado mi mujer y yo nos hemos vuelto a bañar como lo hacíamos cuando éramos pequeños: calentando agua caliente y tirándola uno por encima del otro, porque no teníamos para agua caliente. Ha sido divertido"

L'Aliança, que agrupa diverses plataformes i associacions, espera que surtin solucions concretes del ple de la pobresa i, en el cas dels subministraments bàsics, reclamen que les empreses assumeixin les factures dels qui no les poden pagar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00