Sociedad | Actualidad

Cinc contra Trias

La campanya per decidir qui serà el candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona ja està en marxa i els cinc candidats han mantingut ja aquest migdia el seu primer debat a Ràdio Barcelona

Els candidats a les primàries del PSC de Barcelona, al debat organitzat per la Cadena SER(XAVIER SÁNCHEZ)

Més que un debat entre ells, ha estat contra l'actual alcalde, Xavier Trias. Entre els precandidats socialistes, les discrepàncies són de matís

Un exemple clar és el diagnòstic sobre el turisme a Barcelona. Tant Jaume Collboni, com Rocío Martínez-Sampere, Carmen Andrés, Laia Bonet o Jordi Martí, creuen que podria arribar a serel totxo del futur, lapropera bombolla. Jaume Collboni advertia que "cal diversificar l'economia de la ciutat per no dependre només d'un sector com el turisme, que pot ser el nou totxo". "El que va passar amb el totxo -va afegir- no ens pot passar ara amb el turisme".

Más información

Pel que fa a les desigualtats a la ciutat, que van creixent en funció dels barris, Rocío Martínez Sampere proposa un pla de 10 milions d'euros per detectar i combatre els casos més greus: "Es tracta d'identificar millor i solucionar aquests problemes de necessitat extrema".

Més atacs contra Xavier Trias parlant de mobilitat. Tots cinc consideren que no ha estat ferm a l'oposar-se a les polítiques que li venen imposades a l'hora d'apujar les tarifes del transport públic. Sobre les obres a l'anell de les Glòries, Carmen Andrés considera que "hi ha altres prioritats" i recorda que hi ha barris, com La Marina "on encara no hi arriba el metro".

Més contundent es mostrava Jordi Martí, que considera "pornogràfica" la despesa que s'està fent per reformar el nus viari. Laia Bonet advertia, a més, que el problema de la mobilitat a Barcelona no només és un problema de congestió, sinó també "de salut". "La contaminació ambiental que hi ha a Barcelona és un problema de primer ordre".

Tot plegat, tret de sortida a unes primàries històriques en que els ciutadans de Barcelona que ho vulguin podran triar entre els cinc aspirants a ser el candidat socialista a la capital.

El debat de les primàries del PSC de Barcelona, a l'estudi Toreski de Ràdio Barcelona (10/03/2014)

59:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140310csrcsrcat_24.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00