Sociedad | Actualidad

Qui vulgui més castellà haurà d'avançar els diners

Les famílies que vulguin que els seus fills tinguin més hores de castellà hauran de passar un procés farragós i de difícil aplicació real

La Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau(Parlament de Catalunya)

El projecte de Reial Decret que desenvolupa els aspectes lingüístics de la Llei Wert preveu que aquestes famílies hagin de buscar una escola privada prop del seu municipi de residència i avançar les despeses d'escolarització fins a sis mesos

Les famílies que vulguin més hores de castellà primer hauran de reclamar la Generalitat. Si aquesta no atén la seva petició, buscar un centre estrictament privat, matricular els seus fills i sol.licitar per escrit al Ministeri que es faci càrrec de les despeses. Despeses d'escolarització i si convé també de transport o internament al centre.

Más información

En el procediment de comprovació de cada petició, els Inspectors de l'estat podran reclamar a la Generalitat una informació exhaustiva sobre la utilització que es fa de castellà i català a totes les escoles de la zona on viu el reclamant i una justificació de perquè s'utilitza una o altre proporció de cada llengua.

El projecte de decret que el govern ha tret a Exposició pública diu que no es consideraran raonables ofertes per escolaritzar els alumnes lluny del seu domicili. Una disposició difícilment conciliable amb el fet que a tot Catalunya només hi ha 70 centres estrictament privats i que cap d'ells ofereix una oferta educativa estrictament en castellà.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00