Sociedad | Actualidad

Ruz investiga el suposat pagament de comissions a Jordi Pujol Ferrusola de contractistes de la Generalitat

El magistrat dóna cinc dies a les 17 empreses sota sospita perquè expliquin els pagaments a Pujol Ferrusola. La major part de les empreses són constructores i contractistes de l'administració. Algunes també estan implicades en el cas de la 'Caixa B del PP'.

El jutge diu que el primogènit de l'expresident de la Generalitat i la seva dona són titulars de dues empreses que entre 2004 i 2012 han rebut "imputacions superiors als 200.000 euros" d'empreses que "declaren ingressos de diferents organismes públics de Catalunya". Les societats del matrimoni van ingressar gairebé 14 milions d'euros en el període investigat.

La investigació per blanqueig a Jordi Pujol Ferrusola i la seva dona, Mercè Gironès, adquireix una nova dimensió. En una resolució del titular del jutjat central d'instrucció número cinc de l'Audiència Naciona , Pablo Ruz, al qual ha tingut accés la Cadena SER, el magistrat assegura que el matrimoni té dues societats, anomenades Iniciatives Màrqueting i Inversions SA , i Project Marketing Cat SL , que entre 2004 i 2012 van rebre pagaments " superiors als 200.000 euros" d'empreses que " directament o indirecta declaren ingressos procedents de diferents organismes públics de Catalunya".

Ruz remarca que, les dues societats de Pujol Ferrusola i la seva dona van executar " sortides de divises" a Luxemburg , considerat un país de fiscalitat laxa, i també als Estats Units, Mèxic, França, Argentina o Gabon .

Iniciatives Màrqueting i Inversions va tenir ingressos de 7.925.262 euros entre 2004 i 2012 , segons l'acte de Ruz , mentre que els de Project Marketing Cat van ascendir a 6.043.010 euros .

El jutge ha obert una investigació per aclarir les suposades comissions que hauria cobrat Jordi Pujol Ferrusola d'aquestes 17 empreses que han obtingut ingressos de la Generalitat i els ha enviat un requeriment a través de la policia perquè "en el termini de cinc dies" des de la seva comunicació, "informin de la naturalesa dels serveis rebuts " pels pagaments realitzats i "la documentació acreditativa de les seves relacions" amb les dues societats del matrimoni.

Les empreses són Ascot Inversions, Ciments Esfera, Cons . Materials i Paviments Immobiliaris, Copisa Constructora Pirenaica, Famguega, GBI Serveis, Grup Isolux Corsan, Life Mataró, New Piave Sis, Novensauro Inmobles, Simper Office, Bulk Mines and Minerals, Copisa Projectes i Mant . Industrials, Emte, Inverama, Isolux Enginyeria, i Trade Managament Consulting.

Dues d'aquestes empreses, Copisa i Corsan, també estan involucrades en el cas de la 'Caixa B' del PP, com a suposats donants de fons a aquesta formació política, mentre que GBI Serveis està sent investigada en un altre cas de suposada corrupció que afecta CiU: la fiscalia investiga si aquesta empresa va ser beneficiada amb una adjudicació irregular a Lloret de mar per part de l'exalcalde i diputat Xavier Crespo.

El jutge Ruz ha imputat per blanqueig de capitals a Jordi Pujol Ferrusola i la seva dona. La investigació va començar després de la denúncia d'una exnòvia de Pujol jr., María Victoria Álvarez, que va assegurar que Pujol Ferrusola viatjava Andorra amb una motxilla plena de bitllets de 500 euros. Un informe de l' Agència Tributària va alimentar les sospites, en detectar moviments de divises per import de 32.400.000 euros. El jutge també investiga el parc automovilísitic de luxe del primogènit de l'expresident. Hi ha indicis que va arribar a tenir 11 vehicles de luxe, entre ells diversos Ferrari, Lotus, Lamborghini o Porsche.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00