Sociedad | Actualidad

Deneguen les baixes per maternitat als que fan servir una mare de lloguer

La Seguretat Social denega la baixa per maternitat als pares que han tingut un fill a través d'una mare de lloguer. És la denuncia que fa l'associació que aplega aquestes famílies, que asseguren que han d'acabar recorrent als tribunals

Els jutges els donen la raó però diuen que, llavors, ja és massa tard

La Seguretat Social denega la baixa per maternitat als pares que han tingut un fill a través d'una mare de lloguer. L'associació que aplega aquestes famílies denuncia que han de recórrer a la justícia, que els jutges els hi acaben donant la raó però que aleshores ja és massa tard perquè passen mesos o fins i tot anys fins que tenen la sentència i aleshores ja no han pogut cuidar la criatura durant els primers mesos de vida.

Aquest és un dels problemes que afronten les famílies que tenen un fill mitjançant aquesta tècnica que no és legal a Espanya.

Más información

Es tracta d'un procés complicat tenint això en compte que i que les famílies han de marxar a països on aquesta tècnica és legal. Entre els problemes que això comporta està el de la baixa per maternitat. La Seguretat Social demana dos documents per tramitar-la: el del part o el de l'adopció. Ells no tenen cap dels dos. La justícia els ha reconegut aquest dret, però diuen que quan els tribunals es pronuncien ja és massa tard perquè no han pogut estar amb les criatures durant els primers mesos de vida.

L'any 2010 es va incloure a la legislació espanyola un reconeixement del procés que se segueix als Estats Units i que permet la inscripció dels nens nascuts a aquest país.

Però només reconeix aquest país: no passa el mateix ni amb Rússia, ni Ucraïna ni la Índia, on et pots trobar moltes més complicacions legals.

I a més a més els Estats units tenen un problema: el preu, de com a mínim, 120.000 euros

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00