Sociedad | Actualidad

Primer pas d'insubmissió contra la llei Wert

Primera decisió concreta d'insubmissió de les escoles catalanes davant la nova llei d'educació, ja en vigor. La consellera d'Ensenyament es reunirà la setmana vinent amb els editors de llibres de text per dir-los que "no cal" que els modifiquin

El ministro de Educación José Ignacio Wert, en una imagen de archivo en el Congreso de los Diputados(EFE)

La consellera utilitza arguments econòmics i diu que és una mesura davant la crisi, per evitar que les famílies hagin d'afrontar el que el departament qualifica de "despeses innecessàries". Es a dir , llibres nous per a tots els nens.

Irene Rigau, que ha suprimit tots els ajuts per a la reutilització de llibres, diu que vol que les famílies aprofitin aquests programes i que reciclin els textos que ja tenen.

Sobre la LOMCE, la Consellera dirà als editors que la normativa que ha de desplegar la nova llei encara no està aprovada i que d'acord amb els esborranys els canvis afectarien sobre tot a ciències socials, "que és també un dels elements de principal discrepància.

Per últim la consellera recordarà l'aposta del seu departament per l'aprenentatge de les competències bàsiques, una estratègia que es pot desenvolupar perfectament amb els llibres de text actuals. La conselleria recorda que "aquest desplegament de les competències bàsiques al currículum s'adapta a la normativa vigent i a l'Estratègia Europa 2020."

Más información

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00